Τοπικά

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξελέγη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η Αχαΐα στο νέο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς αν και με διαφορετικές παρατάξεις, εξελέγησαν οι Δήμαρχοι Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Οι εκλογές στην ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκαν προχθές Σάββατο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 332 δημάρχων της χώρας, αλλά και 178 δημοτικών συμβούλων-εκπροσώπων των ΠΕΔ, αναδεικνύοντας το συνδυασμό του πρώην προέδρου, Λάζαρου Κυρίζογλου που έχει τη στήριξη της Ν.Δ., πρώτη δύναμη με ποσοστό 65,78% εξασφαλίζοντας, 20 από τις 31 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα συγκέντρωσε 29,30% και 10 έδρες και τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 18 ψήφους (3,40%) και 1 έδρα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος που εξελέγη με τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα και μάλιστα, στην τέταρτη κατά σειρά θέση, λόγω ψήφων, ανέφερε σε δήλωσή του στη «Γ», «οι εκλογές στην ΚΕΔΕ και η ενίσχυση της παράταξής μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την αυτοδιοίκηση, η οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια. Η ενδυνάμωση των ποσοστών της παράταξής μας, ενδυναμώνει τη φωνή των διεκδικήσεών μας για να κατακτήσει η Αυτοδιοίκηση όσα της ανήκουν, με τελικό αποδέκτη τον πολίτη. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Αχαΐα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή θα έχουν εκπροσώπηση στο συλλογικό όργανο των Δήμων. Αποτελεί τιμή για μένα η επιλογή των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη! Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι πως θα τους εκπροσωπήσω επάξια με όλες μου τις δυνάμεις».