Ελλάδα

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες, κατεβαίνουν στην Αθήνα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι αγρότες θέλουν να δουν πραγματικές λύσεις και όχι μόνο μικρά μέτρα, όπως δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Ο κ. Μαρούδας πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθούν λύσεις μέσω της κλιμάκωσης της κινητοποίησης.

Σε απάντηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και την πρόταση για κάθοδο χωρίς τρακτέρ, ο κ. Μαρούδας δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχουν τρακτέρ στην Αθήνα, καθώς αυτή είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Επίσης, ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν αφήσει ειρηνικά τους αγρότες, τότε θα φτάσουν στην Αθήνα με το ζόρι.

Τέλος, ο κ. Δημογιάννης είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα, γιατί αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Αθήνα. Ο κ. Δημογιάννης πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν κάνουν πίσω και αν δεν τους αφήσουν ειρηνικά, θα πάνε με το ζόρι στην Αθήνα.

Χαλκιδική: Οι αγρότες κλείνουν επ’ αόριστον την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες τονίζουν πως θα αποκλείσουν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, η οποία είναι πιθανό να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο (17-18/02), προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι αγρότες του Έβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τρίτη στο κλείσιμο του τελωνείου του Ορμενίου από τις 12.00 το μεσημέρι ενώ θα ενισχυθεί με αγροτικά μηχανήματα και το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών όπου συνεχίζονται οι δίωροι αποκλεισμοί μετά το απόγευμα.