Τοπικά

Άμεσα στο σημείο των κατολισθήσεων στα Καλάβρυτα ο Φωκίων Ζαΐμης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης μετά τις δύο κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο 15ο και στο 18ο χιλιόμετρο κοντά στο τούνελ μετά το Μέγα Σπήλαιο.

Μετά τις έκτακτες παρεμβάσεις των μηχανημάτων αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον οδικό άξονα. Συγκεκριμένα, συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Καλάβρυτων, με την συνδρομή, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας καθάρισαν το δρόμο από τα βράχια και τα φερτά υλικά και αποκατέστησαν την κυκλοφορία σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είμαστε κοντά σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών προκειμένου  να λύνονται γρήγορα και χωρίς περαιτέρω κινδύνους τα ζητήματα που παρουσιάζονται. Ωστόσο, προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε σκληρά το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Στο μεταξύ ταχύτατη ήταν ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και στο συμβάν που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας μετά την ακινητοποίηση συρμού του Οδοντωτού στη θέση Νιάματα της γραμμής Διακοπτό – Καλαβρυτα με  92 επιβάτες και τρία άτομα προσωπικό. Ο κ. Ζαΐμης επικοινώνησε άμεσα  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Στο Διακοπτό επέστρεψε με ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ο συρμός του Οδοντωτού με τους επιβάτες, που είχαν εγκλωβιστεί στο τρένο εξαιτίας κατολίσθησης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας.