Τοπικά

Σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αλλαγές και στην ηγεσία της Αστυνομίας αναμένονται σήμερα στο ΚΥΣΕΑ  που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενός από τα πιο ηχηρά ονόματα της νύχτας, η κυβέρνηση επισπεύδει τις κρίσεις στην Αστυνομία μέσω του σημερινού ΚΥΣΕΑ.

Η απόφαση Χρυσοχοΐδη είναι να αντικατασταθεί ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρος Μαυρόπουλος αλλά και οι υπόλοιποι 4 αντιστράτηγοι που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας.

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναλάβει ο επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μαλλιός, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να προαχθεί και ο Πασχάλης Συριτούδης – με θητεία στον Έβρο – στη θέση του υπαρχηγού.

Παράλληλα, αναμένονται αλλαγές και στη θέση του επιτελάρχη, με τον Αστέριο Μαντζιώκα να προάγεται στη θέση από αυτή του Αττικάρχη. Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χρήστος Μπουλούμπασης και Νοτίου Ελλάδας ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Σαρωτικές αλλαγές θα γίνουν και στις θέσεις του Αττικάρχη και του αρχηγού Ασφαλείας, με τους Ιωάννη Σκούρα και Φώτη Ντουίτση να αναλαμβάνουν καθήκοντα αντίστοιχα.