Τοπικά

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ σε 211 επιλέξιμες αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην έκδοση αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου προχώρησε με απόφασή του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Κοντογιάννης, επί των αιτημάτων στήριξης για την «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Πρόκειται για τη Δράση 4.1.5 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δημοσιοποίησε τα παρακάτω στοιχεία:
• Πίνακα αιτήσεων που επιλέγονται για στήριξη (Πίνακας Δικαιούχων). Περιλαμβάνει 211 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 15.386.566,77 ευρώ.
• Πίνακα αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, αλλά δεν καλύπτονται από το όριο πίστωσης.
• Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.
Με βάση το άρθρο 24 της 427/2-3-2023, οι υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους ανωτέρω πίνακες, έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής κατά έννοια του άρθρου 25 του ν. 2690/1999 επί των αποτελεσμάτων. Η προσφυγή ασκείται ηλεκτρονικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερών από την επομένη της έκδοσης της απόφασης, δηλαδή έως και την 23 η Φεβρουαρίου 2024.
Κατά την ενδικοφανή προσφυγή ο υποψήφιος πρέπει να προσβάλει το σύνολο των στοιχείων της αξιολόγησης με τα οποία διαφωνεί (επιλεξιμότητα, βαθμολογία, άλλο), όπως αυτά εμφανίζονται στο «Έντυπο Γνωμοδότησης Αίτησης Στήριξης». Η εμφάνιση της βαθμολογίας στον πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη δεν δημιουργεί υποχρέωση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και εμφανίζεται μόνο για το ενδεχόμενο υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής κατά του υπολογισμού της.
Σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του κώδικα διοικητικής διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45), καθώς από τη διαδικασία προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, ο υποψήφιος δεν δύναται να ασκήσει αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή. Συνεπώς, εφόσον ασκηθεί αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή, δεν εξετάζεται.