Τοπικά

Παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως η κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην Πάτρα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ως προσκεκλημένη της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κατά την είσοδό της στο ξενοδοχείο «Αστήρ» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η κ. Κεραμέως μίλησε για το νομοσχέδιο που θα εισάγει στη ζωή μας την επιστολική ψήφο, αλλά και για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

Οσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο. Είναι μια προεκλογική εξαγγελία και αφορά τη θέσπιση της ισότητας στο γάμο. Επομένως, είναι ζήτημα δικαιωμάτων».

H υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούν οι εκλογείς να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου. Όπως είπε, σε περίπτωση που θέλουν να ψηφίσουν, τότε πρέπει να το δηλώσουν 40 ημέρες πριν από τις εκλογές. Η υπουργός, υπογράμμισε ότι οι κάτοιοι του εξωτερικού θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Στην ομιλία της η Νίκη Κεραμέως μετέφερε τις ευχαριστίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τοπική βάση του κυβερνώντος κόμματος για την ανατροπή που συντελέστηκε στην Αχαϊα, επισημαίνοντας και τα εξής:

«Ένα μεγάλο “ευχαριστούμε” για την τεράστια προσπάθεια της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσουμε να δώσουμε δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε. Αυτό το 41%, είναι τίτλος τιμής, αλλά είναι και τίτλος ευθύνης, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο κάθε μία εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Και στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, πρέπει να επικοινωνήσουμε όλα αυτά τα μηνύματα, σε όλους τους πολίτες».

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καλωσόρισε τη Νίκη Κεραμέως και την ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν την περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας.