Ελλάδα

Nέο κύμα χιονιά από την Παρασκευή

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Εν αναμονή του δεύτερου κύματος ψύχους βρίσκεται η χώρα, με το σκηνικό του καιρού να είναι ήδη άκρως χειμωνιάτικο.

Η θερμοκρασία τις τελευταίες ώρες κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στα ορεινά της Αττικής με την Πάρνηθα να έχει ντυθεί στα λευκά, όπως και πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η θερμοκρασία σήμερα, Πέμπτη (11/01), αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη μικρή άνοδο, κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή (12/1) προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο, ενώ το πρωί της Κυριακής αναμένεται να είναι το πιο κρύο του χειμώνα, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και κάτω από το μηδέν στην Αττική.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βορειοανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα κυμανθεί στα βόρεια και τα κεντρικά από -05 (μείον 5) έως 07 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 06 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.