Τοπικά

Η ΣΕΔΙΠ για την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την έδρα του σωματείου μας στη Κάτω Αχαΐα, επισκέφθηκε εχθές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κος Ανδρουλάκης Νίκος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αχαΐας και πρώην Πρωθυπουργό κο Παπανδρέου Γεώργιο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κο Αλεξόπουλο Γρηγόριο, τον Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας κο Ταπεινό Κωνσταντίνο, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας κο Μοίραλη Νικόλαο και στελέχη του κόμματος.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος Δ.Σ. κος Παναγόπουλος Γεράσιμος, αφού καλωσόρισε τον κο Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το θεσμό του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας όπως, η ενεργοποίηση του συνόλου των Άρθρων του Νομού 4662/2020, η εκπαίδευση των πιστοποιημένων εθελοντών, η εξαίρεση πληρωμής διοδίων και τελών κυκλοφορίας από τα πυροσβεστικά και υποστηρικτικά ιδιόκτητα οχήματα των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και Μέσων Ατομικής Προστασίας από το Κράτος.

Από τη μεριά του ο κος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επισταμένως στο τομέα της πρόληψης όπου τον χαρακτήρισε μείζονος σημασίας μιας και ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, στηλίτεψε το γεγονός πως το νομικό πλαίσιο «αδικεί» τους εθελοντές και σχολίασε λέγοντας πως: είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική.

Συχνά αγνοούνται τα “καμπανάκια” της φύσης όπως έγινε στην περίπτωση του οικοσυστήματος της Δαδιάς δεδομένου ότι ο νομός Έβρου την τελευταία πενταετία παρουσίαζε την υψηλότερη μεταβολή προς την ξηρασία πανελλαδικά.

Τέλος του προσφέραμε προϊόντα της περιοχής καθώς και αναμνηστικό του σωματείου μας.