Τοπικά

ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας : Τα αποτελέσματα του προγράμματος ERASMUS PLUS

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Όσο κοινότυπο αν ακούγεται τόσο απαραίτητο είναι να ακούγεται η φωνή του ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ πέρα από τα στενά πλαίσια και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της στείρας μάθησης.

Για άλλη μια φορά μαθητές εκπαιδευτικοί γονεις και φορείς της εκπάιδευσης βρέθηκαν στον Αμφιθέταρο χώρο του σχολείου μας για να παρακολουθήσουν το επιτυχημένο κλείσιμο μια ακόμα πετυχημένης ευρωπαικής χρονίας μέσω του ERASMUS PLUS

Η σχολική μονάδα με το πρόγραμμα 2022-1-EL01-KA121-VET-000061504 μετακίνησε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και κατάρτισης.

Το πρόγραμμα πέρα των συνηθισμένων πράξεων οργάνωσης και διαχείρισης κρίθηκε από την εθνική μονάδα ΙΚΥ, ως 100% επιτυχημένο αλλά και πρωτοπόρο.

Συγκεκριμμένα μαθητές του τομέα Μηχανολογίας καταρτίστηκε στην επίσημη αντιπροσωπεία της BMW στο ΑΑΧΕΝ της Γερμανίας, ως το πρώτο σχολείο της Ευρώπης που μπήκε στα αδυτα της γνωστής Αυτοκινητοβιομηχανίας και την ίδια περίοδο (Ιουνιος – Ιουλιος 23) μαθητές όλων των τομέων του σχολείου μας (Γεωπονία, Οικονομία, Πληροφορική, Ηλεκτρολογία) κατέκλησαν εργασιακούς χώρους σε Γερμανία και Ισπανία, με πλήρη επιτυχία, για διάστημα  21 ημερών.

Οι μαθητές μας γυρίζουν στην χώρας μας, με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες (επαγγελματικές, γλωσσικες, επικοιωνιακές), με συστατικές επιστολές διάκρισης και με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά EUROPASS, πιστωτικών μονάδων ECVET, εφόδια για ένα επιτυχημένο αύριο.

Σημαντική ιδιαιτερότητα επίσης, είναι η εκτέλεση προγραμματων μακροχρόνιας κινητικότητας αποφοίτων διαρκειας 3 μηνών σε Κύπρο και Ισπανία. Είμαστε από τα Ελάχιστα σχολεία που τα υλοποιούν και είναι ένα από τα διαπιστευτήρια της σχολικης μοναδας ως κάτοχοι ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ERASMUS μέχρι και το 2027.

Για την «Ιστορία» οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα είναι:

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 21 ΗΜΕΡΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ 23)
ΧΩΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΜΑΛΑΓΑ ΒΕΡΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ

ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΑΓΓ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Χ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Χ

ΜΠΑΣΙΛΑΡΗ Κ

ΜΠΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α

ΚΟΤΣΙΟΥ ΜΑΡ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Π

ΦΛΙΓΚΟΣ Δ

ΛΟΤΑΣΡΗ ΑΛ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΑΧΕΝ ΜΠΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α

ΓΙΑΧΑΛΗΣ Γ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ν

ΜΠΕΚΙΡΗΣ Δ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ Σ

ΛΑΖΑΡΗΣ Γ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β

ΚΟΝΤΟΣ ΟΔ

ΒΑΒΑΡΟΥΤΑ Γ

ΚΑΡΔΑΜΑ Μ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 3 ΜΗΝΩΝ (ΙΟΥΝΙΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 23)
ΚΥΠΡΟ – ΛΕΜΕΣΣΟ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Π

ΝΤΟΤΣΙ Μ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

 
ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΛΟΥΚΗΣ Α

ΜΑΛΚΑ Σ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΣΕΧΙΑ ΠΡΑΓΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Π ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  
  ΦΛΙΓΚΟΣ Δ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  
  ΛΟΤΣΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ  
  ΒΑΛΑΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ  
  ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  

Η ημερίδα είχε και ως σκοπό την διάχυση των αποτελεσμάτων του συνεργατικού προγράμματος με τιτλο

TECHVETLAB

A SOLUTION FOR POSTCOVID-19 LABORAL MARKET THROUGH A TECHNICAL TRAINING OF VET STUDENTS WITH OBSTACLES

Ενα πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε έναν μεθοδολογικό οδηγό με τίτλο (BEING A PART OF IT METHODOLOGY) και εργαλεία (TECHVETLAB SOFTWARE), οπου σκοπός ήταν οι μαθητές μας να γίνουν remote workers μιας πιλοτικης εφαρμογής. Η εφαρμογή έντασε τους μαθητές μας από τα εργαστήρια της πληροφορικής σε μια εικονική εταιρεία υψηλής τεχνογνωσίας.

Συνεργάτες όπως Διαχειριστές μεγάλων προγραμμάτων ευρωπαικών κονδυλίων, εταιρείες πληροφορικής, εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα επιλέγουν τους μαθητές μας και την σχολική μονάδα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πανευρωπαικό δίκτυο κάτω από την ομπρέλα του criticalthinking4vet.eu.

Την ημερίδα διάχυσης την χαίρετησαν με θέρμη, η κ. Σαρλή Προωθήτρια των Ευρωπαικών Προγραμμάτων σε επίπεδο ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Αντιδήμαρχος κ. Ασκούνη, πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικών, διευθυντων σχολικών μονάδων και φυσικα μαθητών και γονέων.

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή, την εμπρακτη συμπαράστση και την συμπόρευση για ένα καλυτερο σχολειο και ένα λαμπρό μέλλον των μαθητών μας.

Ο Διευθυντής Καράμπελας Παναγιώτης

Ο Υπεύθυνος Ευρωπαικών Προγραμμάτων Φλίγκος Δημήτριος

Η Παιδαγωγική Ομάδα