Τοπικά

ΔΗΚΙΟ για Π.Δ.Σ.Ο και Π.Ο.Ε : Τους ενδιαφέρουν οι θέσεις για προσωπική προβολή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις 17/1/2024 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του 10ου Περιφερειακού Τμήματος (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) του Οικονομικού Επιμελητηρίου προκειμένου να εκλεγούν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Οικονομικός Επόπτης.

Η παράταξη μας που πρώτευσε για ακόμα μία φορά στις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 10/12/2023 σε Τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο πρότεινε αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή και των τριών παρατάξεων σε αυτό, καθώς και εναλλαγή στη θέση του Προέδρου μεταξύ των δυο πρώτων παρατάξεων.
Η πρόταση μας αυτή, την οποία είχαμε καταθέσει και μετά τις εκλογές του 2019, είχε ως μοναδικό γνώμονα την ισχυροποίηση του περιφερειακού μας τμήματος μέσω της σύνθεσης, της συνεργασίας και της δημιουργικής συμπόρευσης και των τριών παρατάξεων ανεξαρτήτως των επιμέρους διαφορών μας, με σκοπό την μαζική εκπροσώπηση των μελών μας και την ανάδειξη της σημαντικότητας του επιστημονικού μας φορέα και του ρόλου του, για όλα τα οικονομικά ζητήματα που μας απασχολούν.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά αντιμετωπίσαμε την άρνηση των προοδευτικών κατ’ επίφαση δυνάμεων της δεύτερης και τρίτης παράταξης (Π.Δ.Σ.Ο και Π.Ο.Ε), οι οποίες απέκλεισαν την πρώτη δύναμη των εκλογών από το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Με την στάση τους αυτή αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν ενδιαφέρονται για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και την βούλησή τους όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, ούτε για τον ίδιο τον θεσμό, καθώς αποδυναμώνουν την εκπροσώπηση, οδηγούν σε εσωστρέφεια τα μέλη του ΔΣ, αδιαφορούν για την συνεργασία και τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι θέσεις που θα τους εξασφαλίσουν προσωπική προβολή.

Οι ισχυρισμοί δε του επικεφαλής της Π.Δ.Σ.Ο περί συνεργασίας των «προοδευτικών» δυνάμεων προκαλεί ερωτηματικά καθώς σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει συνεργασία της ΔΗ.ΚΙ.Ο με την Π.Δ.Σ.Ο, αλλά μάλλον σε τοπικό επίπεδο οι επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες είναι πιο ουσιαστικές για αυτούς.
Η ΔΗ.ΚΙ.Ο, πιστή στο ρόλο και τις αρχές της, θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου και να προάγει το ουσιαστικό έργο του θεσμού.

Θα είμαστε σε επικοινωνία με τα μέλη μας, τους επιστημονικούς φορείς, τους Δήμους και την Περιφέρεια και με γόνιμες συνεργασίες και προτάσεις θα συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης των μελών μας, της περιοχής μας και στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέλη του Δ.Σ του 10ου Π.Τ

Θεοδωρόπουλος Ηλίας
Λοτσάρης Κωνσταντίνος
Παππάς Σωτήριος