Τοπικά

Δεν θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημένα, Σήμερα ποὺ ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στις 27 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδήν των ιερών Λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Όμως εφέτος, οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών “δεν θα εορτάση ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας και σεβόμενος την μνήμην του αοιδίμου και εν Ουρανοίς αυλιζομένου, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος προ ολίγων ημερών, μετέστη προς την αιώνιον και μακαρίαν ζωήν.

==

Ο Σεβασμιώτατος, θα τελέση το βράδυ της Παρασκευής, προς Σάββατο, 26 προς 27 Ιανουαρίου 2024, ιερά Αγρυπνία, όπως κάθε Παρασκευή, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Όπως, τυγχάνει, τοις πάσι γνωστόν, ο Σεβασμιώτατος, αντί προσφοράς δώρων, τα οποία ούτως η άλλως δεν δέχεται, παρακαλεί, να ενισχύσουν οι ευσεβείς Χριστιανοί, το Συσσίτιον της Ιεράς Μητροπόλεως «Άρτος Αγάπης», η τον τηλεοπτικόν Σταθμόν της Ιεράς Μητροπόλεως, «ΛΥΧΝΟΣ»”.