Τοπικά

Αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο- Κινητοποιήσεις και συνελεύσεις των αγροτών στην Αχαΐα

ΕΛΓΑ Πάτρας
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το τελευταίο κύμα αγροτικών διαμαρτυριών στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία, φαίνεται πως συμπαρασύρει και τους αγρότες στην Ελλάδα, οι οποίοι εισέρχονται στο «χορό» των κινητοποιήσεων για το κόστος της παραγωγής, τις ζημιές στις καλλιέργειες, τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και τις νέες περικοπές των ενισχύσεων από τη νέα ΚΑΠ.

Πρώτοι στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι δίνουν ραντεβού σήμερα στις 5 το απόγευμα με τα αγροτικά τους οχήματα στη Γέφυρα Σελινούντα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Μπακόπουλος Ντρίνιας», «η φετινή χρονιά είναι καταστροφική στα πιο πολλά προϊόντα, με μειωμένες παραγωγές σχεδόν παντού λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ακόμη και στα προϊόντα που η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι (όπως το ελαιόλαδο), η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μειωμένη παραγωγή δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν το εισόδημά μας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή μας είναι η οργανωμένη πάλη ο οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Την ίδια ώρα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου ξεκινά συνελεύσεις στην περιοχή, με σκοπό τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

«Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων που βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την συμμετοχή στον αγώνα και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Ερυμάνθου να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και τις αποφάσεις .

Το ΔΣ καλεί όλους να πάρουν μέρος στην συνέλευση την Πέμπτη 25/1 στο Πνευματικό Κέντρο της κοινότητας των Φαρρών ώρα 8 μ.μ., και την Παρασκευή 26/1 στο Σταυροδρόμι ώρα 8 μ.μ. για να πάρουμε όλοι μαζί απόφαση για αγώνα με κλιμάκωση με συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή μπλόκων , με μπλόκο στους δρόμους, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου.

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ

Επίσης, αύριο στις 20:00 ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ν. Αχαΐας καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στα γραφεία του συλλόγου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να ληφθούν αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων.