Αθλητισμός

Ράνια Πανουτσοπούλου: ” Να διατηρήσουμε την καλή εικόνα των 2 αγωνιστικών”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο westcity.gr μίλησε η τεχνικός των Αστεριών Αχαΐας Ράνια Πανουτσοπούλου για την ομάδα των γυναικών και το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Westcity :  Η ομάδα των γυναικών φέτος στη Β’ Εθνική έχει ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι coach με νίκες, πως είναι η εικόνα της φέτος και τι περιμένουμε να δούμε από την ομάδα;

Ράνια Πανουτσοπούλου : Καλή σε σεζόν καταρχάς με υγεία σε όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που προσπαθούν για το όμορφο άθλημα μας. Και όμως η ομάδα μας φέτος έχει αλλάξει κατά πολύ από πέρυσι σχεδόν σε όλες τις βασικές θέσεις. Αν και πέρυσι σαν πρώτη χρονιά μας σε Εθνική Κατηγορία κάναμε ριζικές αλλαγές σε επικίνδυνο σημείο για ομάδα άπειρη μέσα στη χρονιά φέτος κάναμε κινήσεις που ανεβάζουν το επίπεδο όπως αρμόζει σε κάθε σύλλογο που θέλει να έχει εξέλιξη στη πορεία του.

Για εμάς σημαντικός παράγοντας σε όλα είναι ή κουλτούρα του αθλήματος που πραγματικά πασχίζουμε καθημερινά για να προωθούμε το άθλημα και τον γυναικείο ομαδικό αθλητισμό. Ακόμα πιο σημαντικό οι υποδομές μας που θέλουμε τα παιδιά να βλέπουν και να ζούνε ως πρωταγωνίστριες το άθλημα μέσα από τις συμμετοχές τους στα Πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ. Για αυτό άλλωστε κάνουμε μεγάλη προσπάθεια οι αθλήτριες και οι γονείς αυτών να συμμετέχουν σε όλα τα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα και τους ευχαριστώ πολύ γιατί γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα με τα μαθήματα τους και τις μετακινήσεις τους.

Για την γυναικεία μας ομάδα αναπόσπαστο κομμάτι τα δικά μας παιδιά ο κορμός στον οποίο θα υπάρχει αυτή η ομαδα: Μαριεύα Τσάφου, Βάσια Μητροπούλου, Εβίνα Λυκουδη, Κατερίνα Σαράντη, Σπυριδούλα Πετροπούλου, Ελιάνα Ρίπι, Αναστασία Κόκκινου, Ιωάννα Λινάρδου και Ρουντίνα Ρίπι. Σε αυτές τις κοπέλες προσθέσαμε την εμπειρία και τις παραστάσεις γυναικών που χρειάζεται μια ομάδα για να χτίζει καθημερινά βολευμπολική κουλτούρα που επίσης καταβάλουν καθημερινή προσπάθεια για τις μετακινήσεις τους, τις οικογένειες τους, τα Πανεπιστήμια τους και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις όπως οι: Βιβή Μιχοπούλου, Έλενα Κολλια, Θάλεια Δουραμάνη, Ασημίνα Ζωγοπούλου, Μελίνα Κονδύλη και οι αθλήτριες που πάντα είναι δίπλα μας εδώ και 4 χρονιά όπως η Πένυ Μπακλεση και η Γεωργία Κυριάκου.

Το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο με ταξίδια σε όλη την Πελοποννήσο και παρόλο που οι ομάδες είναι κατά 2 λιγότερες φέτος η παραμονή από τον υποβιβασμό είναι πολύ κοντά όποτε πρέπει να παλεύεις κάθε παιχνίδι και στο τέλος ταμείο. Έχει γίνει καλή εκκίνηση αλλά το γυναικείο βόλευ επιφυλάσσει εκπλήξεις και πολλές ομάδες αλλάζουν και βελτιώνονται όσο περνάνε οι αγωνιστικές.

Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ερυθρό Αστέρα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, η Πατρινή ομάδα έχει χρονιά εμπειρίας και παρουσίας στην Β’ Εθνική με πρωταγωνιστική παρουσία στο Πρωτάθλημα και έχει ακριβώς το ίδιο σκορ με εμάς αυτή τη στιγμή με ισάριθμες νίκες στα 2 παιχνίδια οπότε μιλάμε σίγουρα ότι θέλουμε και ελπίζουμε να γίνει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Ευχαριστούμε τον κόσμο και τις ακαδημίες έρχονται στο γήπεδο και με το χειροκρότημα τους μας βοηθούν.