Τοπικά

«Έφυγε» ένας «Άρχοντας»- Θλίψη στις Πόρτες για τον Σπύρο Μπαλτίκα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον τεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του εργολήπτη δημοσίων έργων, Σπύρου Μπαλτίκα, σε ηλικία 67 ετών.

Ο άτυχος άνδρας «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης προδομένος από την καρδιά του, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Ξεχώριζε για τον επαγγελματισμό, το ήθος, τη δοτικότητα και την καλοσύνη. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν πραγματικό «Άρχοντα» που κατάφερε να καταξιωθεί επαγγελματικά και κοινωνικά και σε όλη του τη διαδρομή πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, αποτελώντας παράδειγμα οικογενειάρχη και επαγγελματία.

Ο Σπύρος Μπαλτίκας καταγόταν από τις Πόρτες Δυτικής Αχαΐας και με την αγαπημένη του σύζυγο, Ουρανία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Κωνσταντίνο που ακολούθησε επαγγελματικά τα χνάρια του πατέρα του, την Δήμητρα τοπογράφο μηχανικό, τον Παναγιώτη αξιωματικό της Αεροπορίας και την Κυριακή λογοθεραπεύτρια. Γαλούχησε τα παιδιά του με τις αρχές και τις αξίες τις οποίες και ο ίδιος υπηρέτησε, ενώ ευτύχησε να τα δει αποκατεστημένα κοινωνικά και επαγγελματικά. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του είχαν και τα εγγόνια του, τα οποία υπεραγαπούσε.

Οικογενειακός και προσωπικός του φίλος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης έγραψε «Σπύρο…. Έφυγε ο Μπαλτίκας ο Άρχοντας….». Με αυτό το μήνυμα ο αγαπημένος του γαμπρός και αδελφικός μου φίλος Παχής Γεώργιος μου ανακοίνωσε το ξαφνικό «φευγιό» του ΑΡΧΟΝΤΑ και εξαιρετικού ΑΝΘΡΩΠΟΥ και συμπολίτη μας Σπυριδων Μπαλτίκας. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω… Πάντα με το χαμόγελο και δοτικός!

Σε ευχαριστώ για όλα! Ο Θεός να σε αναπαύει εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων!».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Ζαρουχλεΐκων, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο στις Πόρτες.