Τοπικά

Δράση πρόληψης από το Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας για τον Σακχαρώδη διαβήτη

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, 10.00-13.00 και 18.00-20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας διοργανώνει δράση πρόληψης και επαγρύπνησης για τη νόσο.

Όπως αναφέρει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, Τάσος Γιακουμής “στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας για το Διαβήτη, όπως έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου κάθε έτους και με αφορμή την Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για το Σακχαρώδη Διαβήτη του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, διοργανώνει δράση πρόληψης και επαγρύπνησης για τη νόσο.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 14/11/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα και ώρες 10.00-13.00 και 18.00-20.00.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF), σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση της επίπτωσης της νόσου, με αποτέλεσμα σήμερα να πάσχουν από αυτήν πάνω από 285.000.000 άνθρωποι, δηλαδή το 6,6% του πληθυσμού της γης, έναντι των 151.000.000 το έτος 2000.
Στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού.
Η δράση απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα σε όλους τους υγιείς ενήλικες, στους οποίους θα γίνεται δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος (καθορισμός κινδύνου εμφάνισης ΣΔ, μέτρηση γλυκόζης) από επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας (Διεπιστημονική Ομάδα Υγείας).
Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της νόσου.
Τα αποτελέσματα της δράσης θα αξιολογηθούν από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας και θα παρουσιαστούν σε μελλοντική ενημερωτική ημερίδα”.