Τοπικά

Ημερίδα στο “Μελίνα Μερκούρη” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτική/Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Δυτικής Αχαΐας».

Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο ενεργειών προβολής που εντάσσονται στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και οικιακής κομποστοποίησης που θα αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Δυτικής Αχαΐας», που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την διαχείριση των βιοαποβλήτων και την περαιτέρω προβολή αυτής της πρακτικής.

Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παρόχων υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, στον τουρισμό και σε χώρους πωλήσεων λιανικής, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τους στόχους, τα στάδια και τα οφέλη από τη συμβολή σε αυτό το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, θα παρουσιασθούν οι κατηγορίες των βιοαποβλήτων, οι διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), τα απόβλητα που τοποθετούνται στους κάδους, καθώς και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται, η ανάλυση του κύκλου ζωής των βιοαποβλήτων, η διαδικασία της κομποστοποίησης, τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, με στόχο την ένταξη της νέας γενιάς σε βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων.

Τέλος, θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή προγραμμάτων κομποστοποίησης σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και σε άλλες χώρες, καθώς επίσης και καλές πρακτικές και η αντιμετώπιση προβλημάτων στην εφαρμογή.