Τοπικά

Προσωπική επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Δυτική Αχαΐας, Γιάννη Χριστοδουλόπουλου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες της Δυτικής Αχαΐας

Φτάσαμε στην τελική ευθεία των εκλογών της 8ης του Οκτώβρη. Από τη πρώτη στιγμή, απευθυνθήκαμε σε σας, και σας υποσχεθήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε προεκλογικά να αναδείξουμε τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά προβλήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών:

– Το κρίσιμο ζήτημα της ανύπαρκτης αντιπλημμυρικής προστασίας πριν ακόμα πνιγεί η Θεσσαλία.

– Τη σταδιακή υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τη διάβρωση των ακτών, την καταστροφή της Μόβρης και την εξωφρενική απόφαση παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λατομείων του Αράξου για 50 χρόνια.

– Την αναστολή λειτουργίας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, που θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2022 και τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε κοντέινερ, μέσα στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Αχαγιάς.

– Το ζήτημα του πολιτισμού, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού.

– Τη διαρκή έλλειψη και κυρίως την ακαταλληλότητα του νερού στην πλειοψηφία των Δημοτικών Διαμερισμάτων, όπως επίσης και την παντελή απουσία έργων επέκτασης της αποχέτευσης και τον εκσυχρονισμό του βιολογικού.

– Το παραμελημένο οδικό δίκτυο, τους ξεχαρβαλωμένους αγροτικούς δρόμους, καθώς και τα αξεπέραστα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού, Πατρών-Πύργου, στην κυκλοφορία.

-Την υποβάθμιση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμη τα επικοινωνήσαμε με δυσκολία, αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Απέναντι σ΄αυτά προβάλαμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας.
Την ίδια ώρα, στη Δυτική Αχαΐα ζούμε σκηνές απείρου κάλλους. Οι αντίπαλοί μας έχουν επαναφέρει παρωχημένες συμπεριφορές και γραφικότητες περασμένων δεκαετιών. Αντικρίζουμε καθημερινά, ορδές μεταφερόμενων υποστηριχτών και χειροκροτητών, που οργώνουν τους κατεστραμμένους αγροτικούς δρόμους, για να μεταβούν από χωρίου εις χωρίον, και όπως οι πλανόδιοι που διαλαλούν την πραμάτεια τους, απευθύνονται στους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους, εξαιτίας και της δικής τους πολιτικής.
Δε λείπουν βέβαια τα υπαίθρια τραπεζώματα νίκης, συνοδευόμενα πολλές φορές από κλαρίνα και ταβουλόβεργες, προβάλλοντας έτσι και την πολιτιστική τους προσέγγιση. Τα βεγγαλικά, τα καπνογόνα και οι στρακαστρούκες έχουν την τιμητική τους, έτσι για να μας θυμίζουν, τις θλιβερές εικόνες των γηπέδων.Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστάρηδες στα κομβόι ηγούνται εργολάβοι που περιμένουν να πάρουν το χρήμα και ακολουθούν αυτοί που οι μαυρογυαλούροι τους έταξαν διορισμό.
Επιστρέφοντας οι θριαμβευτές στην Αχαγιά, κόβουν βόλτες, κάνουν φασαρία, κλείνουν δρόμους (όσους έμειναν ανοιχτοί επειδή εκτελούνται έργα) και καταλαμβάνουν, με τα αγροτικά και τα πολυτελή τζιπ τους, τα πεζοδρόμια.
Το σουρεάλ σκηνικό ολοκληρώνεται! Συμπολίτες και συμπολίτισσες, Απευθύνομαι σε σας και ζητάω, αφού αξιολογήσετε τα παραπάνω, να αποφασίσετε με το χέρι στην καρδιά.
Είμαι επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο με αξιόλογους συνεργάτες. Τους γνωρίζετε από τη δουλειά και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Δε συμπορεύονται μαζί μου, ούτε για διορισμούς, ούτε για το προσωπικό τους συμφέρον. Το αντίθετο.
Ο νέος εκλογικός νόμος, εκτός από μη αναλογικός, είναι και τοξικός. Επιτρέπει πληθώρα υποψηφίων και είναι σίγουρο ότι στα άλλα ψηφοδέλτια, υπάρχουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί σας. Ωστόσο να ξέρετε, ότι ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν, ταυτόχρονα ψηφίζετε και επιβραβεύετε το ψηφοδέλτιο που στην ουσία αποστρέφεστε.
Με γνωρίζετε οι περισσότεροι πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί, πολιτικά, να βρεθήκαμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά πάντα ήταν κοινό, το ενδιαφέρον μας για τη βελτίωση και την πρόοδο του τόπου μας. Στη Δυτική Αχαΐα, προεκλογικά, συγκροτούνται διακομματικές ομάδες με μοναδικό συστατικό συγκόλλησης το προσωπικό όφελος και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και ημετέρων. Πίσω βρίσκεται η γνωστή ομάδα που προσπαθεί να επιβάλει αυτόν που θα τα υπηρετήσει για το συμφέροντά  της καλύτερα.
Θέλω τη στήριξη και την ψήφο σας. Να ξέρετε ότι θα ανταποδώσω και θα την τιμήσω με τη δράση μου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμπιστευθείτε με!

Με τιμή
Γιαννης Χριστοδουλοπουλος