Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Αχαΐας για το ΧΥΤΑ Φλόκα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωση Δυτικής Αχαΐας

Αλήθειες και ψέματα για ΧΥΤΑ Φλόκα και ΣΥΔΙΣΑ
Αφού κάθισε η σκόνη από τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα του Αλεξόπουλου ας δούμε την αναφορά στο Φλόκα και το ΣΥΔΙΣΑ της ομιλίας του.
-Ψέμα πρώτο:Η χωροθέτηση των ΧΥΤΑ γίνεται από τις Περιφέρειες, πόσο μάλλον αν αυτό αφορά δέκα Δήμους και μια Κοινότητα (Δύμη,Μόβρη, Λαρισσός,Ωλενία,Φαρρών,Ερυμάνθου,Βραχνείκων,Παραλίας, Μεσσάτιδος,Βουπρασίας και Κοινότητα Λεοντίου).
Για να κατευνάσει δε η Περιφέρεια τις αντιδράσεις των κατοίκων έφτιαξε το δρόμο πρός ΧΥΤΑ και υποσχέθηκε, χωρίς να τα πραγματοποιήσει και άλλα έργα.Δεν ήταν λοιπόν παιδί του όπως το παρουσίασε.
-Ψέμα δευτερο:Η δημιουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης ήταν και αυτό παιδί του μας είπε. Ξεχνάει φαίνεται πως μαζί με άλλους όμοιους του ήταν υπέρ της παραχώρησης σε ιδιώτη, βοούσε ο τόπος για το ενδιαφέρον Μπόμπολα.Ευτυχώς που υπήρχε ο Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση και το γλυτώσαμε.
-Ψέμα τρίτο:Έχει κάνει λέει τεράστιο έργο από τότε που ανέλαβε. Να θυμίσω ότι το 2019 σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”ειχε δηλώσει πως το 2020 θα είχε εγκατασταθεί εργολάβος. Έχουμε 2023 και ακόμα. Επιπλέον οι φάκελοι του έργου ετοιμάστηκαν έγκαιρα από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Πάτρας με εργασία ακόμα και πέρα από το ωράριο τους.Σε αυτούς δεν έχει βγει να πει ούτε ένα ευχαριστώ. Στην ίδια συνέντευξη δήλωνε ότι θα αποποιηθεί τον παχυλό μισθό υπέρ του ΣΥΔΙΣΑ αλλά το ξέχασε και τα έβαζε στην τσέπη.
Χρειάζεται μια μικρή αναφορά πως κατέλαβε τη θέση. Αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα, πρόεδρος διαδημοτικού φορέα να είναι από την αντιπολίτευση. Τον ψήφισαν σε μια στημένη διαδικασία οι Δήμαρχοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, γνωστοί του από τις “ωραίες εποχές “που ζήσαμε στο παρελθόν. Είχε και την ανοχή του Μυλωνά που νομιμοποίησε με τη παρουσία του μια στημένη διαδικασία, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της Πάτρας αποχώρησαν και του ζήτησαν να κάνει το ίδιο.
-Ψέμα τέταρτο:Ανοίγονται νέες προοπτικές, με εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αυτός θα “φροντίσει “.Κατ αρχήν ακόμα και να ξαναείναι ,δε θα είναι μόνος του,υπήρχε και θα υπάρχει η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Πελετίδης. Οι προσλήψεις υπόκεινται σε νόμους και κανόνες που όσο και να θέλει ο ίδιος να παρακάμψει δε είναι εύκολο. Τέλος αυτοματοποιημένο και σύγχρονο εργοστάσιο θα είναι με ελάχιστο και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να βοήθησαν τη ομάδα προπαγάνδας να του πλέξει το εγκώμιο, ή στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του με ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά κ Αλεξόπουλε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αποκαλύπτονται οι αλήθειες και δεν κρύβονται από τα βεγγαλικά των μεταφερόμενων.
Απέφυγες να πεις ακόμα ποιός χρηματοδοτεί τη μέχρι τώρα λειτουργία του ΣΥΔΙΣΑ. 5 εκ με την έναρξη έβαλε ο Δήμος Πάτρας και 2 εκ.το χρόνο καταθέτει, διαθέτοντας βεβαίως και το προσωπικό του,οι άλλοι δύο τα χρωστάνε. Ήταν φαίνεται τόσο βαριά η ήττα το 19 στην Πάτρα που δεν μπορείς ακόμα να το χωνέψεις.
ΥΓ1:Χρησιμοποίησες την καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης για τα Ειδικά Σχολεία στην ομιλία σου,δε μας είπες όμως 9 χρόνια Αντιπεριφερειάρχης τι έκανες εσύ για την εκπαίδευση στη Δυτική Αχαΐα εκτός του να κλείσεις και τα υπόλοιπα Σχολεία στα χωριά.
ΥΓ2:Μήπως θυμάσαι πόσες παρατάσεις υπέγραψες για τη συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων του Αράξου ;
Αυτά και άλλα θέματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον της Δυτικής Αχαίας και των Δημοτών της η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει.Οι θέσεις μας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και με αυτό πορευόμαστε και καλούμε σε συστράτευση κάθε συνπολίτη και συνπολίτησσα για να ανατρέψουμε το καθεστώς που χρόνια τώρα ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.