Τοπικά

(Συνέντευξη) Γιώτα Κουνέλη : Προτεραιότητα ο Ανοικτός Διάλογος με τους δημότες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Γιώτα Κουνέλη από τα Λουσικά Αχαΐας, υποψήφια στη Δημοτική ενότητα Ωλενίας με την Παράταξη ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Είναι 29 ετών και είναι δεύτερη φορά υποψήφια σε δημοτικές εκλογές της Δυτικής Αχαΐας. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Με επάγγελμα Νηπιαγωγός, επιθυμεί να συνεισφέρει στη βελτίωση της τοπικής κοινωνίας και στην προώθηση των θεμάτων που την απασχολούν. Με βάση την εμπειρία της στη φροντίδα των παιδιών και τη συμμετοχή της σε πολιτιστικές δραστηριότητες, έχει αναπτύξει ευαισθησία στις ανάγκες των ανθρώπων και στην πολιτιστική ποικιλομορφία. Επιδιώκει να εκπροσωπήσει και να προωθήσει αυτές τις αξίες, ακούγοντας τις φωνές των πολιτών.

Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να γίνετε υποψήφια για δημοτικές εκλογές;

Αποφάσισα να γίνω υποψήφια για δημοτικές εκλογές με στόχο να συμβάλλω στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας. Θεωρώ πως η συμμετοχή μου στην πολιτική διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική πλατφόρμα για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες μας. Επιθυμώ να είμαι ένας ενεργός συνεργάτης στην εύρεση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχής μας και να επιδιώξω την προώθηση των θεμάτων που ενδιαφέρουν και απασχολούν τους πολίτες, προσδίδοντας έτσι μια φωνή σε όσους ίσως να αισθάνονται αμέλεια ή αδικημένοι.

Ποια είναι η εμπειρία σας από την προηγούμενη φορά που ήσασταν υποψήφια;

Η προηγούμενη μου εμπειρία ως υποψήφια με έβαλε σε επαφή με την πολιτική διαδικασία και με έκανε να κατανοήσω πόσο κρίσιμο είναι να έχουμε ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο. Προσωπικά, αυτή η εμπειρία με έκανε πιο ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και ενίσχυσε τη δέσμευσή μου να συνεχίσω να συμβάλλω ως υποψήφια στην πολιτική διαδικασία

Πώς η συμμετοχή σας στους πολιτιστικούς συλλόγους έχει επηρεάσει την προσέγγιση σας στα κοινωνικά θέματα ;

Η συμμετοχή μου στους πολιτιστικούς συλλόγους αποτέλεσε μια σημαντική πηγή εμπειρίας και αναγνώρισης της σημασίας του πολιτισμού για την ταυτότητα μιας κοινότητας. Μέσα από τη συμμετοχή μου, ανέπτυξα βαθύτερη εκτίμηση για τις παραδόσεις και τις αξίες που διαμορφώνουν την τοπική μας ταυτότητα. Αυτή η σύνδεση με τον πολιτισμό μας με οδηγεί να ενθαρρύνω πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό, την τέχνη και την εκπαίδευση.

Πώς η επαγγελματική σας εμπειρία ως Νηπιαγωγός σας βοηθά να κατανοήσετε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;

Η εμπειρία μου ως Νηπιαγωγός είναι μια πολύτιμη πηγή γνώσης για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο ρόλος μου δίπλα στους νέους με δίδαξε τη σημασία της πρόνοιας, της ασφάλειας και της παιδαγωγικής προσέγγισης. Αυτές οι αξίες θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω, διασφαλίζοντας ότι η κοινωνία μας προωθεί την εκπαίδευση, την παιδαγωγία και την “υγεία” των νέων πολιτών της.

Πώς προτίθεστε να εκπροσωπήσετε τους πολίτες εάν εκλέγειται δημοτικό συμβούλιο;

Εάν εκλεγώ στο δημοτικό συμβούλιο, θα επιδιώξω να είμαι πάντα προσεκτική ακροατής των πολιτών. Θα δίνω προτεραιότητα στη συλλογή απόψεων και αναγκών από διάφορους τομείς της κοινότητας, προσδιορίζοντας τις βασικές προκλήσεις και αναζητώντας λύσεις. Θα διασφαλίσω ότι οι ανησυχίες και οι φωνές των πολιτών μας θα αντικατοπτρίζονται στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο συμβούλιο, διασφαλίζοντας έναν δίκαιο και ανοικτό διάλογο που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών μας.

Γιατί με το Γρηγόρη Αλεξόπουλο ; 

Υποστηρίζω τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο λόγω της σθεναρής δέσμευσής του για τη βελτίωση της τοπικής μας κοινωνίας. Έχει αποδείξει την ικανότητά του να ακούει τις ανάγκες των πολιτών και να προωθεί πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν το συνολικό συμφέρον. Επιπλέον, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχει αποδείξει τη δέσμευσή του στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη ηγετική ικανότητα και την εμπειρία που απαιτείται για να προωθήσει την ανάπτυξη και την ευημερία της Δυτικής Αχαΐας