Τοπικά

Ερώτηση Χριστοδουλόπουλου στον Μυλωνά για το Ειδικό Σχολείο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Γιατί κ.Μυλωνά καθυστερείτε τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου;

Πρώτη μέρα σήμερα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και πέρα από τις ευχές είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε και τα προβλήματα.
Φανταζόμαστε πως και εσείς κ Μυλωνά σε κάποιο Σχολείο βρεθήκατε σήμερα και μοιράσατε ευχές.
Γιαυτό είπατε κάτι;
Σύνφωνα με το ΦΕΚ με αριθμό 103691/Δ3 περί ίδρυσης σχολικών μονάδων, στη σελίδα 3 αναφέρει από 31/8/2022 ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) στη Δυτική Αχαΐα.
Αναστείλλατε τη λειτουργία του τη σχολική περίοδο 22-23 γιατί δε βρέθηκε κατάλληλο κτήριο. Στην επίσκεψη της τότε υπουργού Κεραμέως το Νοέμβριο του 22 στην Κάτω Αχαγιά δεσμευτήκατε ενώπιον πλήθους υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων πώς αυτό θα το λύσετε και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την νέα Σχολική χρονιά που ξεκίνησε.
Είχατε επιλέξει μάλιστα και το χώρο τον οποίο θα επισκεύαζατε και θα διαμορφώνατε κατάλληλα και έγκαιρα. Επρόκειτο για το παλαιό 2θεσιο Δημοτικό και νηπιαγωγείο του Καλαμακίου (Βίδοβα).Το σχολείο παραμένει όπως ήταν και η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου παραπέμπεται στο μέλλον.
Δεκάδες παιδιά του Δήμου μας με δυσκολίες μεταφέρονται καθημερινά στην Πάτρα ενώ υπάρχουν και άλλα που θα το ήθελαν άλλα οι γονείς τους αδυνατούν ν αντέξουν κόστος και ταλαιπωρία. Τι απαντάτε σ αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους κ Δήμαρχε;
Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το θέμα του Ειδικού Σχολείου και της σχολικής στέγης γενικότερα και ζητάει εδώ και τώρα απαντήσεις.