Ελλάδα

Το «κίνημα της πετσέτας» έγινε θέμα και στη Daily Mail

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το «κίνημα της πετσέτας» δείχνει να «φουντώνει» μέρα με τη μέρα. Οι κινήσεις πολιτών -που αντιδρούν και ζητούν «ελεύθερη» πρόσβαση στις παραλίες- πολλαπλασιάζονται στα ελληνικά νησιά. 

«Οι Έλληνες σταυροφόροι των ακτών έχουν κηρύξει “πόλεμο” για τις ξαπλώστρες στα βρετανικά τουριστικά hotspots, υποσχόμενοι να αντισταθούν στην “καταχρηστική κατάληψη” των παραλιών», σημειώνειται στο δημοσίευμα.

«Το λεγόμενο “κίνημα της πετσέτας” δημιουργήθηκε στην Πάρο από αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι κουράστηκαν να μην μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες», τονίζει η Daily Mail και υποστηρίζει ότι οι επιχειρηματίες «διώχνουν» τους παραθεριστές και δεν αφήνουν κανέναν να καθίσει σε ελεύθερο χώρο στην παραλία, γιατί, πολύ απλά, δεν υφίσταται τέτοιος χώρος.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 08 04 205740

«Καθώς το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα νησιά, ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έδωσε εντολή στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες στις δημοφιλείς περιοχές και να πατάξει τις παράνομες επιχειρήσεις, δεσμευόμενος: ¨”Δεν θα παραδώσουμε τις παραλίες σε κανέναν”», συμπληρώνει το γνωστό βρετανικό μέσο.