Τοπικά

Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας : Για 2η Χρονια το εργαστήριο συγγραφής βιβλίων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας οργανώνει για δεύτερη χρονιά με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού εργαστήριο συγγραφής βιβλίων Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 και προσκαλεί ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή.

Θα διεξαχθούν 5 εργαστήρια (α. προφορικής ιστορίας, β. αρχείων, γ. φωτογραφίας, δ. αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης, ε. ανάγνωσης τοπίου) για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν το Σάββατο στον πολιτιστικό χώρο MOSAIC και την Κυριακή στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Πετρωτού.

Θα διδάξουν οι αρχαιολόγοι Κώστας Παπαγιαννόπουλος (Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας) και Ελένη Σιμώνη (Πανεπιστήμιο Πατρών), οι αρχιτέκτονες Ξένη Σίμου (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Γρηγόρης Κουτρόπουλος (Μπουλούκι), οι φωτογράφοι Λάμπρος Λογοθέτης (Έγχρωμον) και Βασίλης Ζωγόπουλος ( Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας) και ο ιστορικός – ερευνητής αρχείων Γιώργος Γάσιας (Αρχείων Τάξις).

Κόστος συμμετοχής: 30€. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 25 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://itipatras3.wixsite.com/insti/ena-vivlio-gia-ton-topo-mou-labs-gr

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού και την ευγενική υποστήριξη των επιχειρήσεων Ραγκαβάνης Ηλεκτρολογικό Υλικό και Τζιβγινίδης Επιχειρείν.

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 2000. Τα μέλη του δραστηριοποιούνται στη διαχρονική πολιτισμική και περιβαλλοντική έρευνα, τη μελέτη των τοπικών κοινωνιών, την καταγραφή, συλλογή και διάσωση υλικών και άυλων τεκμηρίων. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της αποστολής του παίζει η προβολή των πορισμάτων των ερευνών του στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό. Για τον λόγο αυτό τα μέλη του δημοσιεύουν επιστημονικά άρθρα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, εκπονούν μελέτες, παρέχουν συμβουλές, δίνουν διαλέξεις, συμμετέχουν σε συνέδρια, οργανώνουν θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιστέγασμα της δράσης τους αποτελεί η έκδοση βιβλίων Τοπικής Ιστορίας σε συνεργασία με συλλόγους, κοινότητες, δήμους,
περιφέρειες.