Τοπικά

Υποψήφιος με τον Σπύρο Μυλωνά ο πρ. της ΔΕΥΑΔ Τάκης Κουνάβης – “Τελος” για την ΑΚΙΔΑ

για την Νότια χάραξη , Γελάνε και οι πέτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του :

Μετά από δύο δημοτικές περιόδους ως επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης για τη Δυτική Αχαΐα (ΑΚΙΔΑ) και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, πιστεύω πως έχει ήδη ολοκληρωθεί ο αυτοδιοικητικός κύκλος για την παράταξή μας. Η τρέχουσα πραγματικότητα, διαμορφώνει ένα διαφορετικό τοπίο από εκείνο της προηγούμενης περιόδου, τόσο του 2014-2019 όσο και τη τελευταίας τετραετίας.

Η Καλλικρατική λειτουργία των ΟΤΑ, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, χωρίς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό γιγάντωσε, αντί να λύσει πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, μαζί με τις θεσμικές αλλαγές που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς και ο τελευταίος εκλογικός νόμος που αφορά την αυτοδιοίκηση, επιτάσσουν την επαναδιατύπωση των όρων και των μορφών εκλογικής έκφρασης, τουλάχιστον για εκείνους που υπερασπίζονται μια αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, συμμετοχική και γειωμένη με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

Το 2019, στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, που φτάνει στο τέλος της, ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια ώστε ο δήμος μας να αποκτήσει βηματισμό. Η προσπάθεια αυτή είχε επιτυχίες, είχε ρήξεις, αλλά και οπισθοχωρήσεις ή λάθη. Ξεκίνησε όμως και συνεχίζει να γίνεται έντιμα και με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον τόπο μας.

Σε αυτή την από κοινού προσπάθεια όλων όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου η παράταξή μας αποτέλεσε έναν ενεργό πόλο. Ξεπερνώντας τις ανέξοδες αγκυλώσεις δεν δείλιασε μπροστά στα δύσκολα. Με ισότιμη και ειλικρινή σχέση με την εκλεγμένη δημοτική αρχή έβαλε πλάτη στα δύσκολα που βίωσε ο Δήμος και η χώρα μας, θυσιάζοντας πολλές φορές, την ώρα της «μάχης» και για το καλό του τόπου, την κριτική μας αντίληψη για κάποια κακώς κείμενα.

Στην παρούσα συγκυρία και έχοντας περάσει ήδη στην προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απαιτούνται μέσα στην διαφορετικότητα των απόψεων, σαφείς προτάσεις, σχέδιο με προοπτική και πρωτοβουλίες με υπευθυνότητα, μεταξύ των δυνάμεων εκείνων που επιδιώκουν η Δυτική Αχαΐα να πάει μπροστά. Όλων αυτών που έχουν διάθεση για προσφορά στα κοινά, χωρίς τη ματαιοδοξία και την περιχαράκωση στο «εγώ».

Για έναν Δήμο που δεν θα είναι ανοχύρωτος απέναντι στα ιδιοτελή συμφέροντα, που θα αντιστέκεται στον διαχρονικό πειρασμό των πελατειακών σχέσεων και που θα έχει την ικανότητα να συγκροτεί και να υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, για το αύριο του τόπου μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Σε ό,τι με αφορά, στην τρέχουσα Δημοτική περίοδο παρέμεινα αταλάντευτα πιστός στις αρχές μας και τις αξίες μας ως παράταξη αλλά και σε αυτά τα οποία πιστεύω και υπηρετώ πολιτικά και αυτοδιοικητικά όλα τα χρόνια της εμπλοκής μου με τα κοινά. Συμμετέχοντας ο ίδιος στη Δημοτική αρχή μέσα από θέση ευθύνης, την πρώτη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου πάλεψα για την διαφάνεια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας πράξη τη δυνατότητα για πρώτη φορά, ο πολίτης να γνωρίζει ότι συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια και μην λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος της συγκεκριμένης επιλογής ανέλαβα το δύσκολο έργο της διαχείρισης του κοινού δημόσιου και ζωτικότερου αγαθού που λέγεται νερό, με αντίπαλο διαχρονικά προβλήματα και παθογένειες.

Σε αυτή την προσπάθεια ούτε για μια στιγμή δεν μέτρησα τα «κουκιά», προσπαθώντας πάντα να οικοδομήσω σχέσεις εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και συνεργασίας με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων, ώστε, επιτέλους, «να μπει το νερό στ’ αυλάκι», έχοντας στο πλευρό μου τους άξιους δημοτικούς υπαλλήλους, που τους ευχαριστώ και από αυτό το βήμα.

Φίλες και φίλοι, όλα αυτά τα χρόνια ήμουν παρών στα μικρά και τα μεγάλα, με ευθύτητα και μαχητικότητα χωρίς ωραιοποιήσεις, αντλώντας τη δύναμη μου από τις θέσεις της παράταξης και την ψήφο των Δημοτών που με τίμησαν να τους εκπροσωπήσω. Προσπάθησα με ανιδιοτέλεια και αλήθειες να συμβάλω ώστε ο τόπος μας να γυρίσει σελίδα.

Με αυτά κατά νου και με το χέρι στην καρδιά σε ό,τι με αφορά προσωπικά, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι παρών και υποψήφιος στο μέτωπο που διαμορφώνεται με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, ώστε να κατακτήσει η Δυτική Αχαΐα τη θέση που της αξίζει.