Τοπικά

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαγιά η επίσημη παρουσίαση του επικεφαλής και του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Αχαΐας.

Παρά τον καύσωνα και τις πολλές κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις της ημέρας η αίθουσα γέμισε κόσμο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χριστοδουλόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: “Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι. Σας καλοσωριζουμε  στην πρώτη μας συγκέντρωση, παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Με δύναμη και αισιοδοξία καλούμαστε να ανταποκριθούμε και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο νέο ΔΣ της Δυτικής Αχαΐας. Έχουμε παρακαταθήκη τους αγώνες της παραταξής μας όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όποιο ζήτημα αφορούσε λαϊκές ανάγκες και αιτήματα. …. Με τον εκλεγμένο Δημοτικό Συμβουλο σ.Αλεκο Θανόπουλο βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των διεκδικήσεων των αγροτών, της εργατικής τάξης στα εργοστάσια, στα πολυκαταστήματα και όπου αλλού μας χρειάστηκαν. Έκανε παρεμβάσεις σε θέματα περιβάλλοντος όπως η διάβρωση των ακτών, την αντιπλυμηρική,αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση του Δήμου αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δημοτικών πλειοψηφιών. …..

Ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας για την αναβάθμιση της βάσης του Αραξου που την ετοίμασαν να δεχτεί νέες πυρηνικές κεφαλές στα πλαίσια του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, επιφυλλάσοντας δεινά γιά τη χώρα και την περιοχή μας. ….. Αγαπητοί συμπολίτες Βρισκόσαστε σε ένα Δήμο που αρχίζει από το υπέροχο δάσος της Στροφυλιάς με τις λιμνοθάλασσες ενταγμένο στη συνθήκη NATURA και καταλήγει στη βιομηχανική περιοχή με εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Τεράστια ακτογραμμή που κινδυνεύει να καταστραφεί από τη διάβρωση. Η Περιφέρεια μεταφέρει το έργο από χρόνο σε χρόνο και ο Δήμος αρνείται να χρηματοδοτήσει μια μελέτη επέκτασης του έργου ώστε να καλυφθεί και η παραλία Λακόπετρας.

Ημιορεινό όγκο και τεράστιο κάμπο με μεγάλη παραγωγική δυνατότητα. Ξενοδοχειακές μονάδες, αεροδρόμιο και αεροπορική βάση. Αντί αυτή η πλούσια περιοχή να προχωρήσει ικανοποιόντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες βλέπουμε σε κάθε νέα απογραφή να συρρικνώνεται και ιδιαίτερα τα ημιορεινά χωριά ν αδειάζουν. Οι μικρομεσαίοι αγρότες μη μπορώντας ν αντέξουν το κόστος παραγωγής και τα χρέη στις τράπεζες προλεταριοποιούνται και γίνονται εργάτες γης με μισθούς πείνας στα φραουλοχώραφακαι στα συσκευαστήρια. Σύγχρονοι κολίγγοι. …… Οι μέχρι τώρα Δημοτικές παρατάξεις που πέρασαν και που ανακυκλώνουν τα ίδια φθαρμενα πρόσωπα αντί να ικανοποιήσουν λαϊκές ανάγκες άφησαν πίσω σκάνδαλα, χρέη και μηδενικό έργο. Η επέκταση του φράγματος του Πηνειού, η ύδρευση του συνόλου των Δ.Δ. από το φράγμα Πύρρου-Παραπείρρου έχουν μεταφερθεί στο απώτερο μέλλον. Μια καταχρεωμένη και αμαρτωλή ΔΕΥΑΔ αφήνει τα μισά χωριά χωρίς νερό.

Η νέα χάραξη της Πατρών-Πύργου σχεδιάστηκε για τα κέρδη των ομίλων και όχι για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Με την ολοκλήρωσή της από τον κόμβο της βιομηχανικής όλη η κυκλοφορία θα μεταφερθεί στην παλιά εθνική δημιουργώντας ταλαιπωρία και κυκλοφοριακό κομφούζιο…….. Εμείς δε θεωρούμε ότι είναι ανίκανοι όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα ικανότατοι είναι να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές αδιαφορώντας για της λαϊκές ανάγκες. Έχουν πάψει να διεκδικούν κονδύλια από την κρατική χρηματοδότηση και μετατρέπουν όλες τις υπηρεσίες σε ανταποδοτικές. Δεν διεκδικούν ούτε τα παρανόμως παρακρατηθέντα παλαιότερων χρόνων και μαζί με την Περιφέρεια αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους….  Τις παραλίες μας τις διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ για λογαριασμό του υπερταμείου έτοιμες να παραχωρηθούν στο κεφάλαιο και γιαυτό δε βγάζουν άχνα.

Θα χρειάζεται δύό μεροκάματα μια οικογένεια για να κάνει ένα αξιοπρεπές μπάνιο όπως γίνεται στις παραλίες της Αττικής με τους πρόθυμους δημάρχους σαν τους δικούς μας. Να γιατί χρειαζόμαστε εστίες αντίστασης παντού. Να γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες πρέπει να είναι μονόδρομος. Αγαπητοί συμπολίτες Μας λένε πολλοί-κάποιοι καλοπροαίρετα-“Μα εσείς δε θέλετε να κυβερνήσετε αφού αποκλείεται τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις ” Μια χαρά θέλουμε να κυβερνήσουμε, σαν τα μούτρα τους δε θέλουμε να γίνουνε.

Είδατε τι καλά κυβερνάει στην Πάτρα η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Πελετίδης; Εννιά χρόνια τώρα. Ξεχρέωσε έναν υπερχρεωμένο Δήμο, σταμάτησε το κλέψιμο και έχει μετατραπεί η πόλη σε απέραντο εργοτάξιο για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των συγγενών και των φίλων”.

Παρά τα εμπόδια που του βάζουν οι κυβερνήσεις και οι παρατάξεις τους όπως αυτή που ο επικεφαλής της αφού απέτυχε εκεί θέλει να γίνει Δήμαρχος εδώ. Ενωμένοι σε μαύρο μέτωπο μπλοκάρουν τα δρομολογημενα έργα. Θα πάρει και εδώ την απάντηση γιατί και δώ έχει παρελθόν. Δεν ξεχνάμε την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πυρηνελουργιων όταν ήταν Δήμαρχος Ωλενιας και αντιπεριφερειάρχης.
Ας χαρεί λίγο ακόμα τον παχυλό μισθό που του εξασφάλισε στο Φλόκα ο νυν Δήμαρχος Μυλωνάς. Είναι μοναδική περίπτωση να ψηφίζεις σε Διαδημοτικό φορέα κάποιον από την αντιπολίτευση άλλου Δήμου και όχι κάποιον δικό σου. Τωρα που είναι αντίπαλοι ζητάει την παραιτησή του.Δεν ήξερε, δε ρώταγε.
Αγαπητοί συμπολίτες ,φίλες και φίλοι.
Καλούμε κάθε έντιμο συμπολίτη που σέβεται την ψήφο του, ανεξάρτητα από την επιλογή του στις τελευταίες εκλογές να ενωθεί μαζί μας.
Μόνο ενωμενοι και δυνατοί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε του άλλους, τους τυχοδιώχτες,τους υστερόβουλους,τα κάθε λογής λαμόγια που συνασπίζονται σε διακομματικές συμμορίες.
Γιαυτό και βλέπουμε τους μέχρι χθές ορκισμένους εχθρούς, που αποκαλούσε ο ένας τον άλλο κλέφτη και απατεώνα να γίνονται ξαφνικά φίλοι και συνεργάτες,δήθεν για το καλό του τόπου.
Τέλος να ξέρετε πως η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και τη δεύτερη Κυριακή και πάντα εκεί θα μείνει και δε θα παίξει σε κανένα χρηματιστήριο συναλλαγής και βολέματος.
Ενωμένοι και δυνατοί, πάμε να κάνουμε την ανατροπή.
-Παρεμβάσεις έκαναν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Παρίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος πρώην επικεφαλής στο Δήμο Αλέκος Θανοπουλος.
-Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αφού αναφέρθηκε στα παπαγαλάκια που διακινούν μέρες τώρα πως η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές δήλωσε πώς η απαιτούμενη από το νεο νόμο ποσόστοση έχει καλυφθεί και συνεχίζουμε.
Παρουσίασε 50 υποψήφιους του βασικού κορμού.
Περιλαμβάνονται επιστήμονες,γιατροί,εκπαιδευτικοι,επαγγελματίες, αγρότες, εργάτες, νέοι, συνταξιούχοι. Ολοι τους γνωστοί στην τοπική κοινωνία και καταξιωμένοι.