Τοπικά

Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία – Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ακούγονται εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Ασπρόπυργο ενώ νέα αναζωπύρωση υπάρχει στη Μαγνησία με αποτέλεσμα να εκκενώνονται κι άλλες έξι περιοχές.

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται στη Νέα Αγχίαλο με τις φλόγες από το πύρινο μέτωπο  να πλησιάζουν την περιοχή και τους κατοίκους να απομακρύνονται.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που κατευθύνουν τους κατοίκους.

Στην περιοχή επικρατεί κατάσταση συναγερμού και χτυπάνε ακόμα και οι καμπάνες από τις εκκλησίες.

Την ίδια ώρα ακούγονται εκρήξεις και υπάρχουν αναφορές ότι έχουν σπάσει τζάμια από το ωστικό κύμα.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για δέκατη ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα. Ελέγχθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαμία και Τιθορέα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η φωτιά που ξέσπασε στην Κύμη Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Χαλκιδική και Τανάγρα Βοιωτίας που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε τους  δύο πιλότους του Καναντέρ.

Live οι εξελίξεις στο in

18:30 Κραυγή αγωνίας κατοίκων στη Νέα Αγχίαλο

«Ήρθαμε για διακοπές εδώ και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Ακούσαμε τις εκρήξεις και τρομάξαμε πάρα πολύ και σηκωθήκαμε πάρα πολύ. Φύγαμε άρον άρον. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν εμπιστεύομαι να μας πάρουν με βάρκες», είπε μία κοπέλα με δάκρυα στα μάτια στο MEGA.

18:20 Νέες εκκενώσεις στη Μαγνησία

Μετά τις εννιά περιοχές που εκκενώθηκαν νωρίτερα νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει πως αν είστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε προς Βελεστίνο.

 

18:14 Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λαμία – Μήνυμα 112 για εκκένωση της Αμφιθέας

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε γύρω στις 17:15 το απόγευμα της Πέμπτης στα καμένα του Αφανού με τις φλόγες όμως να βρίσκει άκαφτη ύλη προς την Αμφιθέα.

Μάλιστα στους κατοίκους της Αμφιθέας εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.