Τοπικά

Δυτική Αχαΐα…. μπορούμε και χειρότερα ;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Βγήκαν τα μαχαίρια με αφορμή ένα ποστ του τ. Δημαρχου Δύμης Διονύση Γκοτσούλια (κλικ εδώ , ποστ 13/07/2023) 

Δυστυχώς τακτικές του παρελθόντος ,  κρυμμένα πίσω από ψεύτικα προφίλ , με λασπολογία , χωρίς επιχειρήματα , και με επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο , χωρίς διάλογο και επιχειρηματολογία , ειναι εδώ, και εδώ τίθεται το ερώτημα : Αυτό θέλουμε και είμαστε ως Δυτική Αχαΐα ; ή θέλουμε πολιτικό πολιτισμό ;

Οι αγενείς επιθέσεις και ψευδείς ισχυρισμοί μέσω ψεύτικων προφίλ που καταλύουν σχόλια και post, αποσπούν την προσοχή από τον πραγματικό διάλογο και εμποδίζουν την ανταλλαγή ιδεών.

Στο πολιτικό πεδίο, αυτή η απουσία διαλόγου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι πολιτικές συζητήσεις θα πρέπει να βασίζονται στην ανταλλαγή ιδεών, στην ανάλυση επιχειρημάτων και στον αμοιβαίο σεβασμό. Ωστόσο, η ανώνυμη φύση των κοινωνικών δικτύων διευκολύνει την προσβολή και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω διχασμό και εχθρότητα ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αντί να διευρύνει τον πολιτικό πολιτισμό.

Επίσης δεν ειναι λίγα και τα επώνυμα ποστ , από “πρωτοκλασάτα” άτομα της τοπικής πολιτικής σκηνής , που δεν έχουν επιχειρήματα , αλλά ειρωνείες , δήθεν υπονοούμενα, πλάγιο λόγο και αφηρημένο νόημα !

Συνοψίζοντας, η έλλειψη διαλόγου, ο μη πολιτικός πολιτισμός και οι αγενείς τακτικές που συχνά εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα αντιβαίνουν στην εποχή που ζούμε. Είναι κοινή μας ευθύνη να εργαστούμε για την ανασύσταση του διαλόγου, την προώθηση του πολιτικού πολιτισμού και την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που βασίζεται στον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την αμοιβαία κατανόηση.

Αλλιώς μετα από άλλα 10χρόνια , θα λέμε πάλι τα ίδια και θα αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά σ αυτο τον τόπο !