Τοπικά

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «Πόσο οχυρωμένοι είμαστε από τον κίνδυνο πυρκαγιάς;»

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η χώρα μας και η Αχαΐα βιώνει δύσκολες στιγμές τις τελευταίες ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει δίπλα μας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και η παράταξη «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα» θέτουν μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν ληφθεί από το Δήμο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “η Δυτική Αχαΐα είναι μια περιοχή που διαχρονικά έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των πυρκαγιών.
Ο Δήμος έχει προχωρήσει στο πλαίσιο της πυροπροστασίας σε απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για την εφαρμογή μελετών σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.
 Έχουν εφαρμοστεί οι μελέτες πυροπροστασίας που έχουν πληρώσει οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας;
 Έχουν υλοποιήσει οι εργολάβοι στους οποίους έκανε απευθείας αναθέσεις ο Δήμος τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να είναι προστατευμένος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών;
 Εχουν γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία οι συγκεκριμένες εργασίες;
 Εχει ενισχύσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ως όφειλε τους εθελοντές μας;”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε για το θέμα: «Δεν έχει νόημα να γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Η πρόληψη είναι το παν. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν δημόσιες απαντήσεις, όπως άλλωστε και μία σειρά άλλων θεμάτων. Παρόλο που ελπίζουμε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο Δήμος, δυστυχώς κυκλοφορώντας στα χωριά μας διαπιστώνουμε έλλειψη οργάνωσης και τήρησης μέτρων πυροπροστασίας. Η ασφάλεια του φυσικού κάλλους και των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν χωράει εκπτώσεις».