Τοπικά

Τι γίνεται με την υδροδότηση στα Άνω Σουδενέικα;- Αγανάκτηση από τις επανειλημμένες διακοπές

Κάτω Αλισσό
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους των Άνω Σουδενεΐκων οι επανειλημμένες διακοπές υδροδότησης.

Στο θέμα παρενέβη εκ νέου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος αναφέροντας πως “σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου, το οποίο σας εστάλη στις 23 Ιουνίου 2023, το πρόβλημα δεν παύει να υφίσταται στα σπίτια της Κοινότητας Άνω Σουδενεϊκων και των παραπλεύρων συνοικιών από τις  22/06/23 μέχρι και σήμερα 28/06/23 . Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτης Κουνάβης δεν μας έχει δώσει καμία απάντηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος, ενώ επιρρίπτει τις ευθύνες δεξιά και αριστερά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμά είναι ότι στις 22/06/2023 μη έχοντας στείλει κανένα συνεργείο από την ΔΕΥΑΔ αρκέστηκαν στο ότι δεν υπήρχε ρεύμα και ίσως γι’αυτό δεν είχαμε νερό, πράγμα το οποίο διέψευσε εγγράφως η ΔΕΔΔΗΕ.

Χθές, Τρίτη 27/06/23 και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατοίκων του χωριού καταφέραμε να φέρουμε νερό μόνο στο κέντρο του χωριού αλλά όχι στις συνοικίες, Καλαντζέικα , Δημαϊκα και Παπαβραμέικα. Είναι αδιανόητο απλοί κάτοικοι να γινόμαστε ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί και η δημοτική αρχή να μην ανταποκρίνεται στο αίτημά μας εδώ και πέντε ημέρες.

Ύστερα από τις αμέτρητες οχλήσεις μας χθές, η ΔΕΥΑΔ εξέδωσε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει την μη επαρκή υδροδότηση του χωριού 17:15 το απόγευμα, υπονομεύοντας την νοημοσύνη μου και την νοημοσύνη των πολιτών όπου επι μέρες επικοινωνούν με την υπηρεσία για την επίλυση του προβλήματος του οποίου είμαστε πάσχοντες.

Σήμερα στείλατε συνεργείο για να γίνει αποκατάσταση της βλάβης όμως σας αποστέλλω αυτό τον έγγραφο καθώς τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση, αγωνιούν γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και στις συνοικίες μας ζουν οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι. Η υδροδότηση είναι απαραίτητη τόσο για τους κατοίκους, όσο για την αποφυγή καταστροφικών πυρκαγιών και φυσικά για την καθημερινότητά μας η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία (αφού το δίκτυο αδειάζει με αποτέλεσμα να τραβά κατακάθια, λάσπη κτλ).

Αιτούμαστε για ακόμα μια φορά: πρώτον, την μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος με τεχνικούς, δεύτερον να μας δοθεί απάντηση σχετικά με την αιτία που σε τακτά χρονικά διαστήματα η περιοχή μας δεν υδροδοτείται.. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ έχουμε  δίκτυο ύδρευσης, το οποίο έχει κατασκευαστεί από το 2005, δεν έχει συνδεθεί ακόμα, τη στιγμή που τα χωριά μας είναι κοντά στο Φράγμα Πείρου Παραπείρου και γενικότερα είναι σε προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

Τέλος, όπως γνωρίζετε, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τη ΔΕΥΑΔ, που έχουν κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα, έχουμε ζητήσει να γίνεται η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Σουδενεϊκων από το κάτω μέρος της μεταλλικής δεξαμενής, έτσι ώστε να υδροδοτείται η κοινότητα την ίδια χρονική στιγμή με την κοινότητα Κραλίου (σ.σ. για τη οποία η υφιστάμενη σύνδεση γίνεται, παραδόξως, από το κάτω μέρος της δεξαμενής και ενώ το νερό ανήκει στην κοινότητα Άνω Σουδενεϊκων!), για να μη χρειάζεται να περιμένουμε να φθάσει το νερό στο υψόμετρο 1,60 – 1,80 μέτρων στη δεξαμενή  για να έχουμε νερό στα Άνω Σουδενέικα. Είναι άδικο αυτό που γίνεται για το χωριό μας.

Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωσή σας καθώς για την δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών σας. Το νερό δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαραίτητο για τη ζωή μας αγαθό!”.