Τοπικά

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα και την Τοπική Διεύθυνση Α’ στον Άγιο Αλέξιο, την Τοπική Διεύθυνση Β’ στην οδό Γούναρη, καθώς επίσης το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) και την Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού Υποστήριξης Δυτικής Ελλάδας (ΠΥΣΥ) στην οδό Κορίνθου και συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους εργαζομένους και το υγειονομικό προσωπικό.

Την Αχαιή υποψήφια βουλευτή υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ κ. Αντώνης Αλεξόπουλος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα κ. Χαράλαμπος Μπακόπουλος, η αναπληρούσα τον διευθυντή της Διεύθυνσης Β’ κα Σία Χρυσάνθου και στελέχη του ΠΕΚΑ και της ΠΕΣΥ, οι οποίοι την ξενάγησαν στους χώρους εργασίας και την ενημέρωσαν για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό στις δομές υγείας του ΕΦΚΑ.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την κοινωνική ασφάλιση και αυτό αποδεικνύεται με στοιχεία. Η επιτάχυνση απονομής εκκρεμών συντάξεων με μέσο όρο της 60 ημέρες, η ψηφιοποίηση του Μητρώου Ασφαλισμένων, η αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων του ΕΦΚΑ, ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης πελατών (1555), η μονιμοποίηση των ηλεκτρονικών ραντεβού στα ιατρεία του ΕΦΚΑ, το πρόγραμμα «προσωπικός βοηθός» όλων των ΑΜΕΑ και η πρόσληψη 500 μονίμων υπαλλήλων το 2022, είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις μέχρι σήμερα.

Στο πρόγραμμα της νέας τετραετίας, εκτός από τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την πρόσληψη προσωπικού, περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στην πρόνοια, στη στεγαστική πολιτική, στο δημογραφικό και στην οικογένεια.