Τοπικά

Ο Σύλλογος Κάτω Αχαΐας θα γιορτάσει τον Προστάτη του, Άγιο Ταξιάρχη

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Tο διήμερο (Σάββατο 29 Απριλίου και Κυριακή 30 Απριλίου 2023), ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Κ. Αχαΐας “Ο Άγιος Ταξιάρχης” θα εορτάσει τον Προστάτη του, Άγιο Ταξιάρχη, συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρώμενα σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο Λέσβου :

Α. Σάββατο 29 Απριλίου
Ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα,
Ώρα 19:00 Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας, η Εικόνα του Αγίου Ταξιάρχη θα μεταφερθεί στο Γραφείο του Συλλόγου μας και θα τεθεί προς προσκύνηση.
Στο Σύλλογο θα υπάρχει οπτικοακουστική συσκευή, η οποία θα μεταδίδει την Θεία Λειτουργία από την Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο Λέσβου), από την 19:00 ώρα της 7-5-2023 έως την 01:30 ώρα της 30-4-2023.
Σε σημείο της Πλατείας Δύμης από τις απογευματινές ώρες, έως την λήξη της Θείας Λειτουργίας (τις πρώτες πρωινές ώρες), θα έχει μαγειρευτεί μοσχάρι όπως ακριβώς μαγειρεύεται στην Ι. Μονή Παμμέγιστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο Λέσβου. Το φαγητό θα μοιραστεί σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Καθ ́ όλη την διάρκεια παραμονής της Αγίας Εικόνας στον Χώρο της Πλατείας Δύμης θα τηρηθεί σεβασμός και θρησκευτική κατάνυξη.

Β. Κυριακή 30 Απριλίου
Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαία.
Την 19:00 ώρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου μας. Τα προ Ημερησίας Διάταξης Θέματα υπό Συζήτηση θα αναρτηθούν στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Συλλόγου.