Τοπικά

Αίγιο : Σοβαρό ατύχημα με αγωνιστικό να καταλήγει σε αυλή σπιτιού

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το 10ο Rally Sprint Αιγίου διακόπηκε προσωρινά μετά έξοδο πληρώματος που «προσγειώθηκε» σε μία αυλή στην Αχλαδιά.

Εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο της πρώτης ειδικής διαδρομής του 10ου Rally Sprint Αιγίου! Το αγωνιστικό Citroen C2 με το Νο26 βγήκε από την αγωνιστική διαδρομή και κατέληξε στην αυλή σπιτιού!

Ατύχημα στο 10ο Rally Sprint Αιγίου

Οι εικόνες μαρτυρούν τη σοβαρότητα του ατυχήματος, με το γαλλικό αγωνιστικό να έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Βγήκε εκτός δρόμου κι αφού χτύπησε στη στέγη του σπιτιού, κατέληξε στην αυλή, εκεί όπου υπήρχαν κολώνες.

Ατύχημα στο 10ο Rally Sprint Αιγίου

Σύμφωνα με το filodimos.gr, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς το πλήρωμα είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Ατύχημα στο 10ο Rally Sprint Αιγίου

Όπως είναι σαφές, η έκβαση του συμβάντος θα μπορούσε να είναι τραγική και ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας στην αυλή του σπιτιού το οποίο βρίσκεται στο χωριό Αχλαδιά.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του αγώνα που διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου (Α.Λ.Μ.Α.) και προσμετρά σε τέσσερις πανελλήνιους αγωνιστικούς θεσμούς: στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών, το Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Legends.

Ατύχημα στο 10ο Rally Sprint Αιγίου

Συνολικά 42 πληρώματα πήραν εκκίνηση στις 10.40 από το χωριό Φτέρη, με κατεύθυνση προς Σελινούντα. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο περάσματα στη δημοφιλή κατηφορική ειδική διαδρομή της Φτέρης, μήκους 17,55 χιλιομέτρων.

10ο Rally Sprint Αιγίου

Το συμβάν έλαβε χώρα στο πρώτο πέρασμα και ο αγώνας διεκόπη προσωρινά.