Τοπικά

RGC – Εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 , στο πλαισιο του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Regional Growth Conference – (RGC) πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα»

O Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις επερχόμενες εκλογές του 2024 που θα αποτελέσουν μια κορυφαία στιγμή για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως συμβαίνει κάθε φορά όταν καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους που θα είναι η φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της η Ελένη Παλαιολόγου, αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την απαρχή της ήταν και είναι να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειών αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη εδαφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Τέλος, ο κ.Φωκιων Ζαΐμης – Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας, ανέφερε : 

Στο RGC2023 αναζητώντας, όπως ανέφερα, το ευρωπαϊκό σύνταγμα, την ενιαία φορολογική και ασφαλιστική πολιτική, το ισότιμο τραπεζικό σύστημα και τον ενιαίο ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό. Κάποιες από τις αυτονόητες προκλήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά την νομισματική ένωση του Ευρώ. Στις ευρωεκλογές του 2024 όσον κι αν φαίνονται μακριά θα πρέπει να γίνει ένας εκτενής διάλογος με την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα για να δούμε αν το όραμα της ευρώπης θα βαδίσει σε περισσότερη Ευρώπη ή αν θα αποδομηθεί σε ένα οικονομικό κλαμπ. Στο πάνελ είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κώστα Τσουτσοπλίδη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Patrick Packet, Χρήστο Γκόφα και Ελένη Παλαιολόγου, του Europe Direct Μαρία Βουτσινά με τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγεωργίου.»