Αθλητισμός

Μυρτώ Χρυσοβέργη : “Μια Ναυπλιώτισσα στην Αχαγιά”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο λόγος για την 21χρονη λίμπερο των Αστεριών Αχαΐας που πραγματοποιεί εξαιρετική χρόνια με την ομάδα των Αστεριών στη Β’ Εθνική.

Η Μυρτώ Χρυσοβέργη σπουδάζει Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών με καταγωγή από το Ναύπλιο ερχόμενη από την ομάδα του Αλκυών Ναυπλίου. Η Μυρτώ μίλησε στο westcity για την φετινή της εμπειρία.

Westcity : Μυρτώ η ερώτηση μας είναι που αντλείς όλη αυτή την ενέργεια και “σκουπίζεις” κυριολεκτικά όλη την άμυνα των Αστεριών; 

Μυρτώ Χρυσοβέργη : Η άμυνα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού και είναι ταυτόχρονα ένα στοιχείο που με εξιτάρει και με κρατά συνέχεια σε εγρήγορση. Θέλει πείσμα και αποφασιστικότητα και αυτή είναι ακριβώς όλη η ενέργεια που χρειάζομαι για να κυνηγάω κάθε μπάλα. Επιδιώκω πάντα το 100% της απόδοσής μου και είμαι ευχαριστημένη όταν αυτή η προσπάθεια αντανακλάται στα μάτια εκείνων που ακολουθούν πιστά την ομάδα και την στηρίζουν όσο μπορούν.

Πως βλέπεις την πορεία των Αστεριών Αχαΐας, το κλίμα, την προσπάθεια που γίνεται; 

M.X. : Η ομάδα μας φέτος ήρθε αντιμέτωπη με πολλές αλλαγές και διακυμάνσεις, αλλά φάνηκε ότι ανταποκρίθηκε πολύ έξυπνα στα νέα δεδομένα με τα οποία αναγκάστηκε να συμβιβαστεί. Δημιουργήθηκε ένα ευνοϊκό κλίμα που επέτρεψε στην ομάδα να πάρει μια βαθιά ανάσα, να σφίξει τα δόντια και να μπει δυναμικά στη φάση των play out. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι η παραμονή στην κατηγορία ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται τόσο από την πλευρά των παικτριών όσο και από την πλευρά της διοίκησης και των κόουτς, είναι κομβικής σημασίας και μας έχει ενώσει όλους, βαδίζοντας μαζί προς τον κοινό μας στόχο.

Η καθημερινότητα της Μυρτούς, υποχρεώσεις στη σχολή, χρόνος για προπόνηση, γνωρίζουμε ότι μένεις στη άλλη μεριά της Πάτρας οπότε καταβάλλεις προσπάθειες για να έρθεις στις προπονήσεις; 

M.X. : Σπουδάζω στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μια σχολή αρκετά απαιτητική με συνεχείς υποχρεώσεις που τρέχουν καθόλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που περιορίζει πολύ τον ελεύθερό μου χρόνο. Ταυτόχρονα, έχω εντάξει στο πρόγραμμά μου τις προπονήσεις και φροντίζω να δίνω το παρόν σε καθημερινή βάση, διότι γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα. Πράγματι, μένω στην άλλη μεριά της Πάτρας και δε διαθέτω δικό μου μέσο μετακίνησης οπότε η μετακίνησή μου είναι αρκετά δύσκολη και έχει χρειαστεί πολλές φορές να μετακινηθώ με το λεωφορείο από και προς την αχαγιά ή να αλλάξω δύο μέσα. Ωστόσο, με καλή συνεννόηση και θέληση από τις συμπαίκτριες μου η μετακίνησή μου έγινε ένα πιο εύκολο έργο καθώς περνούσε ο καιρός. Παρ’ όλα αυτά , ο χρόνος που αφιερώνω στις μετακινήσεις είναι περίπου ίδιος με τη διαρκεια της προπόνησης. Βέβαια, είναι δική μου επιλογή να στέκομαι υπεύθυνα απέναντι και στους δύο αυτούς τομείς, οπότε η θέληση και η αποφασιστικότητά μου ξεπερνούν τις δυσκολίες του επιβαρυμένου προγράμματός μου.

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος πιστεύεις θα πετύχει το στόχο η ομάδα που είναι η παραμονή σε ένα πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα όπως εξελίχθηκε; 

M.X. : Είμαστε στην τελική ευθεία, σε κάθε αγώνα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρισκόμαστε και έχουμε κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση στη φάση των play out μέχρι στιγμής. Είμαστε ενωμένες και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω δε θα μπορούσε κανείς να ζητήσει κάτι καλύτερο από μια παθιασμένη ομάδα που έχει έναν κοινό στόχο που πιστεύει ότι μπορεί να τον πετύχει και από τους κόουτς, μια διοίκηση και τον κόσμο, που μας στηρίζει. Όλοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου η τελευταία αγωνιστική να στρέψει το βλέμμα σε εμάς ως νικητές και να μοιράσει χαμόγελα σε όσους μας ακολουθούν σ αυτήν την προσπάθεια.

Ποια είναι τα σχέδια της Μυρτούς το επόμενο διάστημα σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο; 

M.X. : Το επόμενο διάστημα σκοπεύω να συνεχίσω να δίνω στη σχολή μου την απαιτούμενη προσοχή και να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα μου προκειμένου να αποφασίσω το αντικείμενο της διπλωματικής μου. Παράλληλα, σε αθλητικό επίπεδο, πάντα υπάρχουν σκέψεις και σχέδια. Το βόλεϊ έχει μπει στη ζωή μου πολλά χρόνια τώρα και είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα. Και όλα αυτά βέβαια μαζί με τα άτομα που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν.