Τοπικά

Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αρκετό κόσμο περιμένουν στα Καλάβρυτα και στο Χιονοδρομικό Κέντρο αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρώτο στο οποίο θα βρίσκεται το κέντρο σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρο Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος στο Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη όλα είναι σε ετοιμότητα για την πλήρη λειτουργία του κέντρου μετά από αρκετό καιρό και ύστερα από μεγάλη αναμονή αφού δεν είχε χιονίσει.

Πλέον το χιόνι είναι αρκετό για να λειτουργήσουν όλες οι πίστες του Χιονοδρομικού γεγονός που αναμένεται να φέρει δεκάδες σκιέρ στο Χελμό και στα Καλάβρυτα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η πλήρη λειτουργία του Χιονοδρομικού αναμένεται να τονώσει την κίνηση στην αγορά των Καλαβρύτων αφού θα ανεβάσει την επισκεψιμότητα. Σε σχετική ανάρτηση μάλιστα του Χιονοδρομικού Κέντρου, τονίζονται τα εξής:

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο της φετινής χιονοδρομικής περιόδου είναι προ των πυλών! Μετά και τις τελευταίες χιονοπτώσεις το κάτω επίπεδο του κέντρου έχει πλέον επαρκή χιονοκάλυψη η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την λειτουργία του για πρώτη φορά φέτος.

Για τις ερχόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε λειτουργία οι αναβατήρες : Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη, Ηρακλής, Θέτις & Στύγα. Δυστυχώς ο αναβατήρας Άρτεμις βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης στο σύστημα μετάδοσης κίνησης η οποία προήλθε από κεραυνό κατά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί και αυτός σε λειτουργία. Όσον αφορά τις καιρικές προβλέψεις αναμένεται αίθριος καιρός με ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία».