Τοπικά

ΒΙΠΕ Πατρών: Όλα έτοιμα για την πρώτη επένδυση παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η πρώτη επένδυση για καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, είναι έτοιμη να υλοποιηθεί στην Αχαΐα μετά την έγκριση υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει υποβληθεί από την επιχείρησης ΑΚΟΣ ΕΠΕ, είναι συνολικού ύψους 5,5 εκ. ευρώ και προβλέπει την ίδρυση καθετοποιημένης μονάδας καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, στη Βιομηχανική περιοχή Πατρών.

H AΚΟΣ ΕΠΕ, συστάθηκε προ τριετίας με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης. Βασικός μέτοχος της είναι ο Ισραηλινός Αβραάμ Γιόζεφ Φράνκ, πρόεδρος της οικογενειακής επενδυτικής φίρμας Frank Group.

Η επένδυση στη ΒΙΠΕ Πατρών υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και θα επιχορηγηθεί με 2,9 εκατ. ευρώ. Θα αναπτυχθεί σε έκταση 10 στρεμμάτων, όπου στη μονάδα θα παράγονται τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ.

Η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται σε κλειστούς χώρους (θερμοκήπια) εμβαδού 3000 τ.μ., τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων και προδιαγραφών ασφαλείας της κείμενης νομοθεσίας, για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης».