Τοπικά

Κουνάβης: Κάποιοι δεν πληρώνουν το νερό, αλλά έχουν εξοχικά και ακριβά οχήματα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτη Κουνάβη ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα σε εκείνους που δεν πληρώνουν τους λογαριασμού του νερού είναι και αρκετοί που διαθέτουν εξοχικά, ακριβά οχήματα και κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό!

Όπως ανέφερε ο κ. Κουνάβης “οι ανείσπρακτες οφειλές στη ΔΕΥΑ ξεπερνούν τα 5 εκ euro.Και καθώς διάφορες απόψεις διατυπώνονται ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Υπάρχουν οφειλές που επί δέκα χρόνια οι οφειλέτες τους δεν πλήρωσαν ποτέ;
Που επί χρόνια πολλά, λαμβάνουν λογαριασμούς παγίων και οι οφειλέτες δεν τους πληρώνουν;
Ανάμεσα σε αυτούς είναι πάρα πολλοί που διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, κατέχουν εξοχικά, κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό, ασχολούνται με ακριβά σπορ.
Η φτωχολογιά, ο άνεργος, ο μισθωτός ασφαλώς και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Δεν μιλάμε όμως για αυτούς. Η ΔΕΥΑ οφείλει να τους αντιμετωπίσει με ευαισθησία, τους χρωστά κατανόηση και ένα κοινωνικό τιμολόγιο που ποτέ δεν έφτιαξε για αυτούς. Και θα το πράξει άμεσα τους επόμενους μήνες. Τους δίνει ήδη την δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή τους.
Ως κοινωνία όμως, ως αιρετοί που διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα, στην πρώτη κατηγορία δημοτών κατηγορηματικά και κάθετα θα πρέπει να σταθούμε απέναντι στη πρακτική που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια καταστρέφοντας τον τόπο και κουνούν το δάκτυλο στο αυτονόητο και το δίκιο.
Αντίθετα λάβαμε και θα λάβουμε κάθε μέτρο προστασίας των αδύναμων και αυτό είναι δέσμευση.
Επίσης καθώς πολλοί ρωτούν για τις ενστάσεις ας γνωρίζουν πως αυτές ήδη έχουν κατηγοριοποιηθεί και θα εξετασθούν με διαφάνεια και χωρίς αλισβερίσια πολιτικά”.