Τοπικά

Η Αχαγιά με την ματιά μιας επισκέπτριας (φωτο+video)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ονομάζομαι Καλαμπούνια Ασπασία. Επισκέπτομαι την περιοχή της Κάτω Αχαΐας παιδιόθεν.

Κάθε καλοκαίρι που βρίσκομαι στην Αγαγιά αναρωτιέμαι πώς αυτό το πάλαι ποτέ στολίδι με τις ωραίες θάλασσες, το πράσινο, τις τεράστιες αμμουδιές και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα έχει καταντήσει ένας μεγάλος σκουπιδότοπος. Η περιοχή της πατρογονικής μου καταγωγής, που θα μπορούσε να αποτελεί έναν παράδεισο για ντόπιους και επισκέπτες. Να προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία και όχι μόνο, και να φιλοξενεί παραθεριστές δυστυχώς σήμερα «στέκει» εγκαταλελειμμένη.

Κάθε καλοκαίρι λέμε με τον άνδρα μου πώς γίνεται αυτό ; Και κάθε φορά λέω ότι θα γράψω κάτι. θα καταθέσω την οπτική μιας απλής παραθερίστριας. Κάθε χρόνο δεν το κάνω. Σήμερα όμως αποφάσισα να καταθέσω την ταπεινή μου εμπειρία. Μια σύντομη βροχή, όχι τόσο δυνατή, μια καλοκαιρινή μπόρα, υπήρξε η αφορμή να πλημμυρίσει το σπίτι που παραθερίζω στην περιοχή Μπούκα Κάτω Αχαίας, όχι με βρόχινο νερό, αλλά με δεκάδες τόνους λυμάτων και σκουπιδιών από αγωγό του αποχετευτικού δικτύου, ο οποίος είχε φράξει από τα σκουπίδια που δεν είχαν καθαριστεί. Η αυλή του σπιτιού καλύφθηκε από ακαθαρσίες και η μυρωδιά ακόμη και τώρα είναι αποπνικτική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμο που μετά από αρκετές ώρες έστειλε έναν και μοναδικό εργάτη (να είναι καλά ο άνθρωπος) για να κάνει άντληση των λυμάτων από τον αύλειο χώρο και το περιβόλι της οικίας μας και να πλύνει την αυλή που είχαμε ήδη  επιχειρήσει με τον άνδρα μου να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε.

Αχαγιά Αχαγιά Αχαγιά Αχαγιά

Γιατί λοιπόν γράφω και μακρηγορώ;

Η Αχαγιά , η όμορφη Αχαγιά χρειάζεται καθαριότητα. Και η ευθύνη είναι δική μου, του δήμου, των Αγαγιωτών. Καθαριότητα στα φρεάτια, συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθαριότητα στην πόλη της Αχαγιάς και  στις παραλίες.

«Κλείνω» με αυτήν την εικόνα :

Πριν από λίγο σε τοπικό super market της περιοχής κυρία κάνοντας τα ψώνια της έκρινε σωστό να πετάξει το τσιγάρο της (που δεν είχε σβήσει) και τα σκουπίδια της από σοκολάτα που έτρωγε κάτω στον δρόμο.

Αχαγιά

Το σπίτι μας δεν είναι οι τέσσερις τοίχοι που ζούμε. Το σπίτι μας και το σπίτι των παιδιών μας και η υγεία τους  είναι το καθαρό μας περιβάλλον !!!