Τοπικά

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στην Κάτω Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου πανηγυρίζει με αφορμή την εορτή του Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Βαπτιστού του Κυρίου.

Οι Ιερές ακολουθίες  θα τελεσθούν κατά το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου το πρωί και ώρες 7-10:

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Έναρξη Καταβασιών 7.15 π.μ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα και ώρα 19.00:

Μεθέορτος Εσπερινός, Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο και Ιερά λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος  Του εις τας οδούς της πόλεως. Των Ιερών ακολουθιών και της Ιεράς λιτανείας θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 Επί πλέον, σήμερα αμέσως μετά τον Εσπερινό, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού μας, θα λάβει χώρα εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Ενορίας μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πάλεια, αφιερωμένη στην συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην Εκδήλωση:

  1. Θα ομιλήσει σχετικώς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
  2. Θα τραγουδήσει τραγούδια σχετικά με την επέτειο η σεμνή καλλιτέχνης κ. Αρετή Κετιμέ με τους συνεργάτες της.
  3. Θα χορέψουν νέοι και νέες από την Ενορία μας, και συγκεκριμένα τα χορευτικά συγκροτήματα της «Πάλλειας», του «Πείρου», της «Σχολής χορού Τσεκούρα», της  “Σχολής χορού Διακάτου” και της “χορευτικής ομάδος Αλισσού”