Ελλάδα

Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην Κάτω Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το Σάββατο 7/5/2022, έγινε το πρώτο σεμινάριο BLS-AED στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση του επιστημονικά υπεύθυνου του Κ.Υ. Τάσου Γιακουμή αναφέρεται πως “23 πολίτες υγειονομικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες (δηλαδή χωρίς σχέση με τον υγειονομικό χώρο) εκπαιδεύτηκαν στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και έλαβαν πιστοποίηση γι αυτό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης-European Resuscitation Council (ERC).
Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά μετά από αιφνίδια καρδιοαναπνευστική ανακοπή -οπουδήποτε κι αν αυτή συμβεί- είναι κρίσιμα για την επιβίωση και την αποκατάσταση ενός οποιουδήποτε θύματος στην καθημερινότητά μας. Η εκπαίδευση των απλών πολιτών σε αυτές τις βασικές δεξιότητες, είναι σωτήρια διαδικασία.
Η συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) με το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας προσπαθεί να φέρει σε επαφή με αυτές τις δεξιότητες, πέρα από υγειονομικούς, απλούς πολίτες που μπορούν και θέλουν να εκπαιδευτούν σε αυτές τις γνώσεις και πρακτικές.
Σημαντικό είναι πως προχωρά από τη μεριά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας η προμήθεια και τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κομβικά σημεία της περιοχής. Άρα, η εκπαίδευση του πληθυσμού, είναι απαραίτητη για την πιθανή χρήση τους.
Η πρόληψη των θανάτων από ανακοπή, αφορά πρωτίστως την κοινότητα…
Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτές της ΕΕΕΠΦ (Γ. Τσάπαλο, Α. Καρζή, Γ. Γραμματίκα, Ο. Πρέζα, Π. Μιχαηλίδου, Π. Παπαλεξίου, Ν. Σπρίντζο, Ν. Φωτόπουλο και Κ. Γραμματίκα) για την αρτιότητα της εκπαίδευσης που παρείχαν. Τον Αντιδήμαρχο Σ. Σταυρογιαννόπουλο και τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας M. Πλιάκα για την παραχώρηση των αιθουσών προκειμένου να διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί την Κυριακή 19 Ιουνίου με το επόμενο σεμινάριο στην Κ. Αχαΐα, με συμμετοχή υγειονομικών και άλλων πολιτών”.