Like

Η Γεωργία Παράσχη παρουσιάζει την έκθεση “Εις Εαυτόν” στο The Bold Type Hotel

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο The Bold Type Hotel θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με τίτλο “Εις Εαυτόν”, η εικαστικός Γεωργία Παράσχη.

Η ζωγράφος επανέρχεται με έργα μικτής τεχνικής , όπου κυρίαρχο υλικό είναι το ύφασμα με το οποίο πειραματίζεται τα τελευταία 8 χρόνια. Όπως μας είπε “το ύφασμα ως ύλη πλάθεται , διπλώνεται , κόβεται , ειναι διάφανο ή πυκνό , σκληρό ή μαλακό, μονόχρωμο η πολύχρωμο. Σε αυτή την ενότητα γίνεται μέρος της επιφάνειας ενος αφαιτερικού τοπίου, όπου συνυπάρχει με το ζωγραφικό μέρος με κάρβουνο, σκόνες, λαδοπαστέλ. Κι αυτό εκεί στον άχρονο τόπο αναδύονται φιγούρες, οι οποίες κινούνται σε έναν υπερβατικό χώρο που γίνεται οικείος. Προσδιορίζουν και προβάλουν ό,τι οράται στην “εις εαυτόν” κατάδυση”.

Το έργο μία περιπέτεια του νου, ένας χώρος ανεξερεύνητος γεμάτος εκπλήξεις, ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα ταξίδι, όπου ακολουθείς αυτό το είδος της ασαφούς αίσθησης «εις ευατόν», χωρίς όμως να ξέρεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ένα ταξίδι με οδηγό το ένστικτο. Κάθε εμπειρία, παρατήρηση ή όνειρο παρέχει το περιεχόμενο αφήγησης, που παίζει πάνω στο ζωγραφικό πεδίο.

Η Γεωργία Παράσχη ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Μαθήτευσε κοντά στον Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ανδρέα Γεωργιάδη. Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα και θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 16 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.