Τοπικά

Ολοκληρώνεται το έργο ανακατασκευής της γέφυρας στο δάσος της Καλογριάς

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε καλό δρόμο είναι το έργο ανακατασκευής μίας γέφυρας στο δάσος της Καλογριάς στην Αχαΐα που είχε υποστεί με τα χρόνια ρωγμές και θεωρείτο επικίνδυνη. Μάλιστα από πέρυσι είχε τοποθετηθεί στο σημείο προειδοποιητική ταμπέλα που έγραφε πως δεν επιτρεπόταν η διέλευση οχημάτων συνολικού βάρους άνω των 2,5 τόνων.

Το έργο όπως ανέφερε  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, είναι σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2021 και αυτό που προέχει όπως με έμφαση μας είπε, είναι η ασφάλεια των πολιτών. Το έργο έγινε με τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και τις σύγχρονες προδιαγραφές από τον εργολάβο που το ανέλαβε και σύμφωνα με τη σύμβαση αναμένεται να παραδοθεί έως τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2022.

Η παλιά γέφυρα από μπετόν χρησιμοποιείτο ευρέως ιδίως τους θερινούς μήνες από τους κατοίκους αλλά και από τουρίστες που μετέβαιναν στην πανέμορφη περιοχή του καταπράσινου δάσους της Στροφυλιάς και της αμμώδους παραλίας της Καλογριάς που είναι από τις πιο δημοφιλείς πανελλαδικά.

Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος το αίτημα της ανακατασκευής της γέφυρας που είχε ρωγμές ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνων. «Η Περιφέρεια και η Περιφερειακή αρχή κερδίζει τις μάχες και υλοποιεί έργα με ζητούμενο την ασφάλεια των πολιτών που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος προσθέτοντας πως στόχος είναι να παραδοθεί εγκαίρως το έργο ενόψει και της φετινής θερινής σαιζόν που πλέον είναι προ των πυλών.