Τοπικά

Πάτρα: Από 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες- Σε ποιες παραλίες θα μπουν πύργοι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να δουν οι Πατρινοί, ναυαγοσώστες στις οκτώ πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου.

Ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί και η διορία του έληξε χθες 3 Μαΐου, ορίζει ότι  οι ναυαγοσώστες πρέπει να είναι στα πόστα τους, από 1η Ιουνίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Οι θέσεις των ναυαγοσωστών είναι αυτές που ορίζει η αρμόδια επιτροπή του λιμεναρχείου και ο αριθμός τους είναι 10 θέσεις δηλαδή 10 βάθρα στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας, όπως και το περσινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Νίκος Ασπράγκαθος, υπάρχουν ανάδοχες εταιρείες που έχουν καταθέσει τις προτάσεις και αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές από την νομοθετική επιτροπή  για να βγει ο ανάδοχος. Άν όλα κυλήσουν ομαλά και χωρίς ενστάσεις θα πέσουν οι υπογραφές.

Ο διαγωνισμός φτάνει το ποσό των 287.785 ευρώ με ΦΠΑ. Για μισθολογικές δαπάνες ναυαγοσωστικής κάλυψης είναι 112.995ευρώ, τα 140.070ευρώ για δαπάνες εξοπλισμού ναυαγοσώστη και τα υπόλοιπα 34.720€ για λοιπές δαπάνες για την πλήρη και έγκαιρη εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών.

Σε ποιες παραλίες πρόκειται να μπουν οι πύργοι

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό του Δήμου Πατρέων, η αρμόδια Επιτροπή έχει καταλήξει πως θα τοποθετηθούν συνολικά δέκα «πύργοι» σε οκτώ παραλίες με 10 ναυαγοσώστες και συγκεκριμένα:

– δυο (2) ναυαγοσωστικά βάθρα στην Παραλία «Πλαζ»

-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Ακταίου»

-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Αγίου Βασιλείου»

-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Δάφνες».

-δυο (2) ναυαγοσωστικά βάθρα στην Παραλία «Βραχνέικα»

-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Καστελλόκαμπος»

– ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Ρίου»

– ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην παραλία «Ψαθόπυργου»