Τοπικά

Προετοιμασία στη Δυτική Αχαΐα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά συνεδρίασε σήμερα (12/4) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Αρχικά στη συνεδρίαση συζητήθηκε ο απολογισμός της Πολιτικής Προστασίας κατά την παρελθούσα χειμερινή περίοδο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου αλλά και στη μεγάλη πρόκληση που αποτέλεσαν για την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα παρότι ο όγκος της βροχόπτωσης και οι πλημμύρες που ακολούθησαν θα μπορούσαν να προκαλέσουν νεκρούς» υπογράμμισε ο Σπύρος Μυλωνάς που απέδωσε το γεγονός στους έγκαιρους απεγκλωβισμούς, στις στοχευμένες παρεμβάσεις και στην γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων. Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στα συμπεράσματα αυτής της δοκιμασίας, στάθηκε ιδιαίτερα στον απαραίτητο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων αλλά και στην ενημέρωση και συνεργασία των κατοίκων.

Σε ότι αφορά την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ο Δήμαρχος επέμενε ιδιαίτερα στην ανάγκη της πρόληψης αφού όπως τόνισε «όταν ξεσπάσει η φωτιά συχνά είναι αργά».

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων, ετοιμότητας όλων των διαθέσιμων μέσων, δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, συντονισμού των εμπλεκόμενων αλλά και δημιουργίας ομάδων πυροπροστασίας ανά κοινότητα που θα είναι σε θέση να κινητοποιούνται άμεσα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κωνσταντίνος Ταπεινός, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πύραρχος Βασίλειος Σολδάτος, ο Διοικητής της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Πατρών Μαρτζάκλης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος της 116 Π.Μ Μπαρδάκης Βασίλειος, ο Υποδιοικητής Π.Υ ΒΙ.ΠΕ Πατρών Δημητρόπουλος Ανδρέας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας Ψύχος Χρήστος, ο εκπρόσωπος της ΠΔΕ και προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γυφτάκης Νικόλαος, η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς κα Γ. Καραμπέρα, οι εθελοντές εκπρόσωποι του ΣΕΔΙΠ κύριοι Δημητρακόπουλος και Φωτόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ηλεκτροφωτισμού Κ. Ορλώφ, Τεχνικών Έργων Γ. Μάλλιαρης, Οικονομικών & Διοικητικών Σ. Σταυρογιαννόπουλος, Καθαριότητας & Πρασίνου Κ. Παλαιολόγος ο πρόερος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Π. Κουνάβης, ο αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Θ. Πουλίδας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Α. Ζαμπέτας, Ν. Χρυσανθακόπουλος, Γ. Θεοδωρόπουλος, Δ. Κουνέλης, Ο. Μαγκαφάς, Α. Παναγιωτόπουλος, Ε. Μπεζεριάνου, Ν. Κυριαζής, Χ. Αλεξόπουλος και Ν. Βγενόπουλος.