Τοπικά

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας στην Ισπανία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο IES Valsequillo στο Valsequillo de Gran Canaria της Ισπανίας από 28 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 “Fit for life”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μαζί με τα σχολεία έξι ακόμα ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτήν την συνάντηση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 5 συμμετέχουσες χώρες.
Από το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγελική Κανελλοπούλου και Άννα Ζεμπέκη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, καθώς και οι μαθητές της Γ΄ τάξης Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Αριστοτέλης Πατρίκιος, Αλέξανδρος Βάσκα, Μαρία-Άννα Δημητροπούλου και Αργυρώ Σαρτζή.
Η φιλοξενία από το ισπανικό σχολείο ήταν εξαιρετική. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε υποδοχή και καλωσόρισμα στο σχολείο από μαθητές και εκπαιδευτικούς, γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων, περιήγηση στις εγκαταστάσεις του καθώς και επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου έγινε υποδοχή από το Δήμαρχο. Οι μαθητές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά και να συμμετάσχουν σε αθλητικές και βιωματικές δραστηριότητες, περιηγήσεις και ξεναγήσεις.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε περιήγηση και ξενάγηση στο Gran Canaria: Επίσκεψη στο Valsequillo και αθλητικές δραστηριότητες, δραστηριότητες με το νερό στο Puerto Rico, επίσκεψη στους αμμόλοφους στο Maspalomas, δραστηριότητες στο Las Canteras, περιήγηση και ξενάγηση στο Las Palmas.
Έγινε επίσης ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποίησε κάθε χώρα, από την προηγούμενη συνάντηση στη Γερμανία, μέχρι την παρούσα συνάντηση και οριστικοποιήθηκαν οι  υποχρεώσεις κάθε συμμετέχοντος σχολείου μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 2 έως 6 Μαΐου του 2022,  στη Γερμανία.