Τοπικά

Τρεις Αγνοούμενοι στο Χελμό – Από γη και αέρος οι έρευνες

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στην Πάτρα για τον εντοπισμό τριών ατόμων που αγνοούνται στο χιονοδρομικό των Καλάβρυτων

Η παρέα των τριών ατόμων ανέβηκε το μεσημέρι στο χιονοδρομικό  για να κάνει σκι όμως μέχρι και το βράδυ του  Σάββατου δεν είχαν επιστρέψει για να παραλάβουν το ΙΧ τους. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού ενημέρωσαν τους  αρμόδιους και εδώ και λίγες ώρες έχει στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους με την συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ, της πολιτικής προστασίας και την συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωσή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων έχει ως εξής:

«Οι αναρριχητές αγνοούνται στην ορθοπλαγιά ύδατα Στύγας όπου είχαν ξεκινήσει για να προσεγγίσουν τον παγωμένο καταρράκτη. Οι έμπειροι αναρριχητές ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια από την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Στόχος τους ήταν να προσεγγίζουν την παγωμένη ορθοπλαγιά από την περιοχή μαυρόλιμνη και στην συνέχεια να αναρριχηθούν στον παγοκαταρρακτη ολοκληρώνοντας την ημέρα τους πάλι πίσω στο χιονοδρομικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάποιους από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας οι οποίοι έχουν βρεθεί επανειλημμένα στην συγκεκριμένη περιοχή για  να ολοκληρώσουν την διαδρομή. Το βράδυ του Σαββάτου το προσωπικό του κέντρου εντόπισε το όχημα τους στο parking και επικοινώνησε με τους συγγενείς των αναρριχητών καθώς και με τις αρμόδιες αρχές για την αναφορά του περιστατικού. Η πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε οικειοθελώς από ανθρώπους της ομάδας ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου αμέσως μετά την πληροφόρηση δεν έδωσε σημάδια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται στην περιοχή η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 15 μέλη από την Εθνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας & Αττικής, η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία καθώς και Έλληνες οδηγοί βουνού και έμπειροι χιονοδρόμοι ορειβάτες προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα των αγνοουμένων.