Τοπικά

Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας: 3.628 εμβολιασμοί και πάνω από 1.300 τεστ μόνο τον Ιανουάριο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Όπως κάθε χρόνο, προετοιμάζοντας τη Δημόσια Λογοδοσία του, το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας ανάρτησε  κάποια από τα στοιχεία της κίνησης του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, μόνο για το μήνα Ιανουάριο 2022.

Αυτά σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Υ. Τάσο Γιακουμή είναι:

“Στα Επείγοντά μας, εξετάστηκαν 1712 περιστατικά όλων των κατηγοριών βαρύτητας και -βεβαίως- τραύμα. Τα μισά περίπου από αυτά αφορούσαν Covid ή ύποπτα.
Διενεργήθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας 598 μοριακά (PCR tests) και 736 rapid tests για COVID 19
Διενεργήθηκαν 3628 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας και 132 κατ’ οίκον.

Η παράθεση αυτών των στατιστικών έχει σαν αντικείμενο την πρόγευση για τη συνολική προσφορά του Κέντρου Υγείας μας το 2021 (αυτή την περίοδο θα αφορά η Λογοδοσία) και της ανταπόκρισής του σε όλα τα επίπεδα που όριζε η Πανδημία και τα παρεπόμενά της: τακτικά ιατρεία, εργαστήρια, εμβολιασμοί, παρεμβάσεις σε ευάλωτους πληθυσμούς, κοινωνικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις, συνεργασίες με ιδρύματα και φορείς, επισκέπτες ιατρούς, έργα και δωρεές κ.α..

Το δυναμικό του Κέντρου Υγείας (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιποί) λειτούργησε -παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις- με συνεχή ένταση και υπερπροσπάθεια προκειμένου να υπηρετήσει τον πληθυσμό αναφοράς μας με ευσυνειδησία και αίσθημα προσφοράς.

Στη μάχη που δώσαμε και δίνουμε όλοι μας, δεν περισσεύει κανένας.

Η όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας και γενικότερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οργανώνει την εκπαίδευση του πληθυσμού, ελαφρύνει το φόρτο των νοσοκομείων και συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου της Δημόσιας Υγείας.

Η λύση -και στην Πανδημία, ιδίως τώρα- είναι η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας…
Η ενίσχυσή της με προσωπικό και υποδομές.
Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας…
Τα υπόλοιπα, εντός των επομένων ημερών

Τάσος Γιακουμής
Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΥΚΑ”.