Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες στο φλεγόμενο πλοίο : Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι έρευνες διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας, που διακόπηκαν χθες το βράδυ, αφού πρώτα διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι, ένας Αφγανός και ένας Βούλγαρος.

Από τους συνολικά 290 επιβάτες 12 θεωρούνται εντέλει αγνοούμενοι – ανάμεσά τους και τρεις Ελληνες – καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας «από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών».

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δυο διασωθέντων ήταν Αφγανός πρόσφυγας και όχι ο Τούρκος οδηγός, όπως διευκρινίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, έντονη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο – χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι – οι οποίοι τώρα μπορεί να κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με αναφορές Ελλήνων οδηγών, που μετέφερε το Mega, τουλάχιστον ο ένας από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους είχε επιλέξει να κοιμηθεί μέσα στο όχημα του στο γκαράζ του πλοίου.