Ελλάδα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Πριν καλά καλά μας αποχαιρετήσει η «Ελπίδα» φαίνεται πως τα νέα δεν είναι καλά, αφού όπως όλα δείχνουν έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού, αυτή τη φορά από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χιόνια και βροχές.

Για τη νέα επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας ότι στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά, ενώ από το ύψος των ορεινών τμημάτων της Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ίσως πάνω από τα 300 – 500 μέτρα υψόμετρο.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, θα υπάρχουν χιονοπτώσεις και στην Αττική, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συγκρίσιμες με αυτές που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα πάνω από τα 500 – 600 μέτρα ενώ θα βρέχει στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Βελτιώνεται ο καιρός σήμερα
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 12 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.