Τοπικά

Koρωνοϊός – Το τριπλό σκηνικό που συνθέτει η Όμικρον στην Πάτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πίεση στα ΤΕΠ, αύξηση των νοσηλειών και ουρές στα rapid τεστ με το ποσοστό της θετικότητας να ανεβαίνει συνεχώς μέσα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Στα ΤΕΠ του ΠΓΝΠ και στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν Άγιος Ανδρέας γίνεται πλέον ένας μικρός χαμός σε κάθε εφημερία με τις προσελεύσεις σε καθημερινή βάση να ξεπερνούν τις 50 με 60 και να υπάρχουν μέρες που προσεγγίζουν τις 80 με 100.

Οι εισαγωγές κατά μέσο όρο κυμαίνονται στις 10 με 15.   Το παράδειγμα της εφημερίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου το βράδυ της Παρασκευής είναι χαρακτηριστικό.

Συνολικά προσήλθαν 105 άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της εφημερίας, εκ των οποίων τα 51 ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 54 ήταν ύποπτα κρούσματα με συμπτώματα covid-19. Από τα περιστατικά που προσήλθαν έγιναν 22 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας 84 ασθενείς με κορωνοϊό, τέσσερα παιδιά και 13 στην ΜΕΘ Covid. Αντίστοιχα στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονταν 60 ασθενείς στην Κλινική και επτά στην ΜΕΘ.

Στα rapid test  καταγράφεται αυξημένη προσέλευση πολιτών σε όλα τα σημεία διενέργειας rapid tests από τον ΕΟΔΥ και την 6η Υ.Πε. Στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 298 τεστ εκ των οποίων τα 32 ήταν θετικά (ποσοστό 10,7%) και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) έγιναν 56 τεστ από τα οποία τα 24 ήταν θετικά (ποσοστό 42,85%).

Συνολικά στην Πάτρα έγιναν 354 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου εκ των οποίων οι 56 ανίχνευσαν κρούσμα (ποσοστό 15,82%). Στην Κάτω Αχαΐα ελήφθησαν 146 δείγματα από τα οποία τα 22 ήταν θετικά (ποσοστό θετικότητας: 15,06%)