Τοπικά

Η διαμαρτυρία του Κώστα Ντεμίρη για την εξαίρεση των Αλισσών από τα έργα για τη διάβρωση

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός επιχειρηματίας, Κώστας Ντεμίρης εκφράζει την αγανάκτησή του για την εξαίρεση των Αλισσών από τα έργα “θωράκισης” των παραλιών της Αχαΐας από τη διάβρωση των ακτών.

Όπως αναφέρει “πάνε πολλά χρόνια (από το 2007) όταν ο τότε Δήμαρχος βλέποντας την διάβρωση που υπήρχε στην περιοχή των Αλισσών, και ειδικά στην παραλία του Κάτω Αλισσού, ξεκίνησε τις ενέργειες για να γίνει μία μελέτη, με Ευρωπαϊκά κονδύλια, για την προστασία των ακτών του Αλισσού και επιπλέων κάποιων παραλιών της Δυτικής Αχαΐας.

Είδα τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα 2 έργα προστασίας των ακτών, πολλών εκατομμυρίων, στα Βραχνέικα και στο Καλαμάκι Αχαΐας και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους υπεύθυνους αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

–ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ κ. Δήμαρχε και κ. Ορλώφ, γιατί όπως γνωρίζετε η διάβρωση στην περιοχή του Κάτω Αλισσού είναι της τάξης των εκατοντάδων μέτρων(>110 μ με βάση την μελέτη Ρογκάν), με μεγάλες καταστροφές και όχι των λίγων μέτρων που είναι στις περιοχές που χρηματοδοτούνται.
–ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ κ. Δήμαρχε και κ. Ορλώφ, γιατί ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ να ενταχθεί η προστασία των παραλιών του Αλισσού στην χρηματοδότηση για την προστασία των ακτών, ενώ γνωρίζατε και από την συνάντηση μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο και τεχνικούς της Περιφέρειας, (Μάρτιος 2021) για την διάβρωση στον Κάτω και Άνω Αλισσό, ότι η μελέτη είναι έτοιμη, μελέτη Ρογκάν, με εγκεκριμένη Περιβαλλοντολογική Μελέτη, τελείως ώριμο έργο, με κόστος μαζί με το ΦΠΑ 2,1 εκατομμύρια ευρώ.
Στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπονάνου, τον δήμο εκπροσώπησε ο κ. Ορλώφ και ήταν επίσης παρόντες ο κ. Στρουμπούτας και Μπαρμπούνης.
Πολλά τα τηλεφωνήματα αγανάκτησης από τους συγχωριανούς μου, από τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού!!!”.